viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

hoe sociaal zijn social media?

hoe sociaal zijn social media?

ov_beeld.jpg

‘Wacht met eten! Even snel een fotootje posten!’ Voor velen behoort het tot de dagelijkse kost – vlug een kiekje schieten van een culinair voorgeschoteld dinertje, om het linearecta onder de neus van social mediavolgers te wrijven. En om eerlijk te zijn: ook wij zijn besmet met dit post-grage virus. De reden van het hierboven genoemde? In levenden lijve wuiven we het antwoord op die vraag liever weg. Nu, online, bekennen we waarom Heel Holland Post: we hebben het leuk en iedereen mag (moét) het weten. Punt. Maar hoe sociaal zijn social media in het algemeen dan eigenlijk, als we op het moment suprême alleen maar aan onze telefoon gekluisterd zijn?

Het heeft ons aan het denken gezet - niet dat we nu zelf gekapt zijn met het volspuien van social media. Enerzijds voelen we ons er senang bij; buiten het feit dat we het fijn vinden om onze euforie met de rest van de wereld te delen, bieden social media de mogelijkheid snel met mensen in contact te komen. Iedereen kan eenvoudig met meningen strooien, wat voor bedrijven bijvoorbeeld heel handig kan zijn. Super democratisch en-zo. Anderzijds hangt hier een prijskaartje aan, namelijk: de anonieme criticus, die dus ook te pas en te onpas reageert. Lekker vitten, zónder er een naam bij te vermelden. Hinderlijk, doelloos en vooral: asociaal, als je het ons vraagt.

Zo, zijn wij ook weer ons ei kwijt. Amen.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela

Hoe sociaal is Social Media?

Beeld: T Magazine

de vergeten ansichtkaart

de vergeten ansichtkaart

heerlijke burgerlijkheid

heerlijke burgerlijkheid