viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de vergeten ansichtkaart

de vergeten ansichtkaart

maartje-van-den-noort.jpg

Soms hebben we het idee dat de dingen die het kleinst zijn én toch het meeste geluk opleveren, vaak vergeten worden. Niet dat we het met opzet doen, neen. Maar door bepaalde veranderingen worden onze hersenen zo verdraaid, dat we ze wel zúllen vergeten. Even tussen twee haakjes: we doelen op de vergeten ansichtkaart. Waarom we deze gezellige kaartjes niet meer versturen? Niemand die het weet. Wat we wel weten, is dat we er stiekem allemaal twinkelende oogjes en roze wangen van krijgen als er eentje op de deurmat ligt. Wees eens eerlijk.

Naar onze mening zijn de technologische veranderingen – die ons tegenwoordig tot een stel ongeduldige lamzakken maakt – de grootste boosdoener. We willen alles maar groter, makkelijker en vooral: ra-zend-snel. En het is er allemaal ingeslopen, zonder dat we het doorhadden. Behalve bij mijn (Flora’s) oma dan, die nog steeds vol gedrevenheid driedimensionale ansichtkaarten maakt. Mét glitterstickers, niet te vergeten. Maar wij kunnen dat niet meer. Want nee, ‘we hebben wel wat beters te doen’. Zoals mailtjes of Facebook berichten versturen (oh, en waag het niet spontaan langs te komen, want dat paste niet in de planning). Gevolg? De helft van het aantal brievenbussen wordt in 2015 geschrapt. Volkomen debiel, als je het ons vraagt.

Laten we dit dus snel een halt toeroepen vóór het gedaan is met de pret. Als we nu gewoon eens lekker als vanouds met z’n allen één kaart per maand versturen. Zou dat niet geweldig zijn? Om je de smoesjes te besparen, hebben we maar alvast onze flyer van Brebl Sale No.2 als ansichtkaart gedrukt. Vind ze bij alle hotspots in Nijmegen, waaronder CALI, Porch People, Credible en Concept 5|12. En nog belangrijker: stuur ze op! Vinden de mensen leuk.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

We zijn trouwens he-le-maal fan van de ansichtkaarten van Maartje van den Noort en al heulemaal van haar 'Herbarium kaartenboekje'. Liefde. Alleen maar liefde.

Maartje van den Noort

Kopen? Tip: Hartje Oost, Javastraat Amsterdam

Bron: NOS.nl, 2013.

Beeld: Maartje van den Noort

een versje van m'n zus

een versje van m'n zus

hoe sociaal zijn social media?

hoe sociaal zijn social media?