viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

hoe betrouwbaar is ons vertrouwen?

hoe betrouwbaar is ons vertrouwen?

street.jpg

In mijn dromen leef ik in een op-vertrouwen-gebaseerde samenleving waarin iedereen het goede in de mens ziet, je je voordeur altijd open kan laten staan en we elkaar –vreemdelingen- een fijne dag wensen als we op de fiets stappen naar ons werk. Toch betrap ik ook mijzelf op wantrouwen. Maar waarom? Is het vaak loos alarm en stellen we ons aan, of zijn we gewoon zo diep verdronken in het slechte dat het einde zoek is? En dan doel ik vooral op Nederland, want waar de winkels in Berlijn hun waren ongezien uitstallen voor de deur, vinden wij het op een of andere manier leuker om alles in onze tas te vrotten. Ja echt, hier wordt notabene je lolly nog uit je mond gejat. Goed, ook ik moet dus mijn zonden bekennen. Of het echt zonden zijn, daar valt over te twisten. Zonde is het wel. Wat ik heb gedaan? Naast het feit dat ik een voorbijganger op mijn werk niet met mijn telefoon durfde te laten bellen, heb ik mijn lieve, kleine en licht-scheel-kijkende Turkse buurvrouwtje veroordeeld tot grote boze wolf. Ik heb er maar liefst een week over gedaan om aan te bellen om mijn verkeerd geadresseerde verjaardagskaarten op te halen. En waarom? Vanwege de luidruchtige dag-en-nacht aanstaande-buitenlandse televisie die een horrorscenario in mijn hoofd maakte van ‘naar-binnen-gesleurde-meisjes door grote mannen’. Bleek dat ik achteraf met sleutelbos en al zelf even haar postvakje open mocht maken in het trappenhuis. Loos alarm hier dus.

Naar mijn mening moet die samenleving gewoon kunnen en dromen zijn er immers om na te jagen. In elk geval als we allemaal een beetje meer ons best doen. Gespotte concepten die hier meehelpen aan wat meer vertrouwen in de wereld? Een Spaans tapas restaurant, waarbij je afrekent naar de lege stokjes op je bord, en een yogales waarna je zelf – helemaal met eigen verantwoordelijkheid enzo - €5 in een bakje moet doen voor deelname. Gelukkig verspilt een groot deel zijn karma niet, maar kunnen we met zijn allen zeker nog wat stappen vooruit. En ja, ik beloof het, ook ik zal mijn veel te hete zalm-wasabi salade bij de Allyoucaneat niet meer in de Japanse bloemenvaas verstoppen.

– THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

people

beeld: bodymindsoulspirit.com

’n huisje van papier

’n huisje van papier

een versje van m'n zus

een versje van m'n zus