viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

’n huisje van papier

’n huisje van papier

plantje-kopie1.jpg

Geen hoedje van, maar huisje van. Soms, heel soms, zou ik mezelf willen verstoppelen in een denkbeeldige verstopplek. Net als in die hutten van vroeger, zo midden in de woonkamer. Urenlang was je er mee bezig om die hut tot een waar eigen stulpje om te toveren. Om er vervolgens in te gaan liggen (zitten kon namelijk niet) en te wachten. En na te denken, dat ook. Vooral dat. Want je was dan gewoon even verwijderd van de buitenwereld, maar tegelijkertijd toch in eigen huis. Voor als je even een glaasje ranja wilde halen en een plasje moest doen. Super handig.

De laatste tijd verlang ik steeds vaker naar een eigen kleine wereld, op deze bombastische aardbol. Na 23 jaar gaat het hierboven genoemde nu eenmaal wat lastiger. We moeten het meer ‘mentale’ gedeelte van onszelf herpakken – ons dáárin verschuilen. In gedachten waan ik mezelf in een klein huisje van papier. Even weg van de drukke realiteit en alleen in contact met mijn innerlijke zelf. De plek waar fantasieën de vrije loop worden gelaten en belangrijke dingen voor even niet meer zo belangrijk zijn.

Het wordt lastig om me in een echt papieren huisje te manifesteren. Daarom neem ik het al voor lief om er naar te kijken. Een miniatuur huisje van papier, als versiersel aan een plantenbak. Zijn Flora en ik dus helemaal verzot op. We stuitten op de creaties van Zilverblauw – een ontwerpbureau door blogger, fotograaf en ontwerper Anki en manlief. Vorig jaar sleepten ze zowel de publieks- als vakprijs van de Dutch Mom Blog Awards in de wacht. Hun toffe decoratiespul is te koop via de Zilverblauw-webshop en diverse verkoopfilialen in eigen land. Zeker de moeite waard om even te checken.

En ook deze onwaarschijnlijke plek, behoort tot één van onze favorieten. 

Geschreven door Gabriela

- THE VIEW CONCEPTS

Zilverblauw

Beeld: Zilverblauw

HEEL VEEL VLIEGEN IN ÉÉN KLAP

HEEL VEEL VLIEGEN IN ÉÉN KLAP

hoe betrouwbaar is ons vertrouwen?

hoe betrouwbaar is ons vertrouwen?