viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

HEEL VEEL VLIEGEN IN ÉÉN KLAP

HEEL VEEL VLIEGEN IN ÉÉN KLAP

featured.jpg

Onze levens bestaan tegenwoordig veelal uit chaos, vinden we. We hebben zoal drie banen – exclusief het huishouden - , vijf oppasadressen, twee lunchafspraken per dag en 20 TO-DO-lijstjes op onze telefoon, die op zijn beurt nog eens zesentwintig keer trilt. Niet dat we daar niet zelf voor kiezen, want als we niet multi-taskend door het leven zouden gaan, worden we bestempeld als lui. En we willen natuurlijk wel tot die veranderende generatie van nu behoren. Kritische noot naar onszelf (mij, en Gabriela): kunnen we wel leuk schrijven over hoe we ons maar al te graag in Hidden Places wanen, zoals die huisjes van papier - ondertussen moeten we niet ontkennen dat we behoorlijk goed zijn geworden in het ‘managen’ van die multitasking lives. Want hoewel we zo snel mogelijk willen ontsnappen aan die hedendaagse chaos en we dromen over onbereikbare plekjes met enkel een stukje gras en een paar geiten, zijn we stiekem best trots op het feit dat we koningin zijn geworden in de ‘heel-veel-vliegen-in-één-klap taktiek’. Ken je ‘m?

Je moet ‘n dag naar t zuiden om de verjaardag van je verlaten buurmeisje te bezoeken (nee, je kan niet afzeggen). Je oma die op de route woont bel je lastminute op met de vraag of je langs kan komen voor de lunch – je wist gelukkig al dat het kon, want oma is altijd thuis. Kanttekening: belangrijk om al vooraf aan je - iets te praatlustige - oma door te geven dat je écht alleen maar komt voor een boterham met leverpastei (die uit blik). Vervolgens bezoek je je oude werk om te laten weten dat je ze niet vergeten bent, om tot slot halverwege de terugweg een stop te maken voor een late-night-dinner met je beste vriend, in het restaurant waar een vriendin van je de ober is.

Heb jij die vijf vliegen even mooi geklapt met je mega chaotic life. Daarbij voel je je op een of andere manier ook nog eens hártstikke maatschappelijk betrokken aan het einde van de dag, hoogstwaarschijnlijk vanwege het bezoek aan je oma. Goed, je telefoon is in ieder geval een TO-DO-lijstje armer en we kunnen met een gerust hart weer verder mee met onze generatie.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

master the chaos

DAT HOEKJE IN JE BED

DAT HOEKJE IN JE BED

’n huisje van papier

’n huisje van papier