viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

WIE GOED DOET

WIE GOED DOET

groenedaken.jpg

... goed ontmoet - zeggen ze. En we moeten toegeven; deze woorden spelen zich vaak in ons achterhoofd af. Iemand behandelen, hoe je zelf behandeld wilt worden. Natuurlijk zijn we niet altijd goed voor anderen, of ja 'natuurlijk' - dat is werkelijk gewoon onmogelijk. Zoals die momenten dat we bewust of onbewust weinig vertrouwen uitspreken naar anderen, terwijl dit achteraf onterecht blijkt te zijn (remember?). Maar daar zijn we ook weer mensen voor; fouten maken, om er vervolgens iets van te leren. Van wie wij Nederlanders momenteel wel iets kunnen opsteken? De Fransen. Zij hebben namelijk iets beraamd dat prettig is voor mensen, dieren én planten. Komt-ie: de naam van deze nieuw ingevoerde wet luidt Green roofs; wat heet dat alle nieuwe gebouwen die gevestigd zijn in commerciële gebieden, bedekt moeten worden met planten of zonnepanelen. De voordelen hiervan? Heb je even? Deze aangename groene daken bieden een isolerende werking - de hoeveelheid energie die nodig is om huizen in de winter warm te houden, wordt verminderd; in de zomer blijven de stulpjes juist lekker koel. Daarnaast wordt regenwater behouden en reduceert het problemen bij de afvoer hiervan. En desalniettemin: er wordt een fikse jungle-plek gecreëerd voor vogels - om zich even te ontdoen van de drukke stad.

En het ziet er wat ons betreft ook nog eens fraai uit. De Duitsers, Australiërs, en Canadezen gingen de Fransen al voor. Wanneer zijn wij aan de beurt?

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela

Groene daken - CSGlobe

Bron en beeld: CS GLOBE, vouge-dreams

EEN INTERVIEW MET IRIS AKA PORCH

EEN INTERVIEW MET IRIS AKA PORCH

DAT HOEKJE IN JE BED

DAT HOEKJE IN JE BED