viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

DE BEWEEGLIJKE IDENTEIT

DE BEWEEGLIJKE IDENTEIT

identiteit.jpg

KROOKS ‘Amsterdam based pirates on music and creative growth’. Eerder al tipten we jullie het evenement KROOKS BY DAY; een interactief evenement dat afgelopen zondag het TOBACCO Theater in Amsterdam vulde, door bovengenoemde. KROOKS gelooft - net als wij - in de oneindigheid van creativiteit binnen onze generatie, en wil middels muziek, lezingen en verhalen serieuzer worden genomen door de conservatieve maatschappij. De samenleving waarin wij ons momenteel bevinden.

Nu dan over de belevenis waar wij zondagavond deel van uitmaakten; wat was het veelomvattend en gevarieerd. We hebben gelachen, gedronken, geluisterd, nog meer geluisterd en geleerd. Dit laatste door André Platteel en Arjuna Schiks. Met om te beginnen: A. Platteel van Your Lab, met zijn lezing genaamd 'Creative Identity'. Hij trapte zijn lezing af met: ‘kunnen we creatief zijn, of is het zijn pure creatie?’ Wat eigenlijk al direct weerspiegelde wat André het komende uur te bieden had - ons aanzetten tot nadenken en tot nieuwe inzichten laten komen. Ofwel: ons brein de mogelijkheid bieden creatief zijn.

'Zijn wij bereid onze identiteit compleet los te laten?'

'Te leven zonder oordeel? Zonder vooraf bedachte kaders over bepaalde personen of dingen?'

'En te leven in het hier en nu?'

Met prachtige voorbeelden uit de kunstwereld, maakte hij kenbaar dat het wel degelijk mogelijk is je identiteit in beweging te krijgen - door jezelf open te stellen en onbevooroordeeld te zijn. Zijn laatste tip om tot dit punt te komen: doe niks, maar wees je bewust van het hier en nu. Wees niet meningloos, maar oordeelloos. De lezing eindigde met 4 minuten en 33 seconden stilte - door 4’33” silence, van John Cage.

André Platteel maakte plaats voor muzikant Arjuna Schiks, met zijn inspirerende live concert genaamd 'MUSIC FOR YOUR EARS' - elektronische muziek, gecombineerd met klassieke invloeden. Zo werd het podium, naast een elektronische installatie, bezet door een harpist, operazangeres, pianist en cellist. Dit zette ons aan het denken: bestaat er tegenwoordig nog een sterk verschil tussen hoge en lage cultuur? Of is er een vervaging van deze scheidslijn waarneembaar? Hierover binnenkort meer.

Ons enige kritiekpunt van afgelopen zondag: het was te vroeg afgelopen.

- THE VIEW CONCEPTS

HIDDEN PLACES

Ook geïnspireerd geraakt door bovenstaand verhaal? Van 13 t/m 17 juli organiseert Your Lab een retraite.

LEERZAME VREEMDEN

LEERZAME VREEMDEN

EEN INTERVIEW MET IRIS AKA PORCH

EEN INTERVIEW MET IRIS AKA PORCH