viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

LEERZAME VREEMDEN

LEERZAME VREEMDEN

vreemde.jpg

Dat er op de wereld zóveel mooie mensen bestaan van wie we het verhaal niet kennen, van wie we het verhaal nooit zullen horen, of van wie het verhaal zich misschien wel aan de andere kant van onze muur bevindt, doet onze buik kriebelen. Nieuwsgierigheid naar verhalen van mensen om ons heen die je altijd bijblijven, omdat ze je inspireren, omdat ze je gelukkig maken en omdat ze je tot nieuwe inzichten laten komen. Een voorbeeld van dit soort leerzame vreemden, zijn de Humans of New York. Onze favoriete verslaving op een lege middag. Het afstruinen van de mooiste verhalen van de meest onbereikbare personen. Hoewel New York bekend staat om haar individualiteit, biedt HONY een podium waar de meest sociale en inspirerende mensen aan het licht komen. Waarom deze hele introductie? Omdat er niets beters is dan het leren van onbekende mensen. Twee mannen op een bankje in een park - delen? Delen.

HONY

'We’re eye doctors.' 'What’s something about the eye that most people don’t realize?' 'The eye doesn’t see. The brain sees. The eye just transmits. So what we see isn’t only determined by what comes through the eyes. What we see is affected by our memories, our feelings, and by what we’ve seen before.'

Een top voorbeeld van wat leerzame onbekenden, als je het ons vraagt. Al wisten we het ergens wel, dat onze ogen enkel als doorgeefluik fungeren. Maar geef toe: zo mooi hadden we ons onderbewuste niet kunnen formuleren. Eerdere meningen of ervaringen beïnvloeden hoe wij ergens naar kijken en hoe wij dingen interpreteren. Hoe we deze vooraf gestelde mening kunnen loslaten? Een vraagstuk waar we eerder al over schreven - en waar André Platteel ons o.a. bewust van maakte bij KROOKS BY DAY (lees het hier). Én wat tevens onze visie omvat: dat je door je open te stellen in mooie situaties terecht zal komen, die je anders nooit zou ervaren, én je hierdoor veel meer in het leven kunt bereiken. Wij zijn van mening dat het op z'n minst een mooie uitdaging kan zijn - leven zonder vooroordelen en kaders.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

leerzame vreemden

beeld: Humans of New York & Ignant.de

een video-interview door het amfi

een video-interview door het amfi

DE BEWEEGLIJKE IDENTEIT

DE BEWEEGLIJKE IDENTEIT