viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de natuurvrije toekomst van de dijksgracht

de natuurvrije toekomst van de dijksgracht

flora.jpg

Noem me een burgerlijke boerin, maar ik voel me nu eenmaal vaak één met de natuur. Zo heb ik vijf jaren lang centen bijverdiend met het fabriceren van de mooiste bouquets du fleurs, pluk ik het onkruid (stom woord) voor mijn vriendinnen als ze jarig zijn en werd ik gister nog bosnimf genoemd, omdat ik blijkbaar iets te enthousiast werd van een stel stokrozen langs de weg. Ergens in mijn tenen voel ik dat mijn carièreswitch iets met bloemen en planten te maken gaat hebben. ‘Flora’s Flowers’ ofzo, ja leuk. Maar dat terzijde. Mijn fiets en ik wanen ons zo nu en dan door Amsterdams moeder natuur, zoals gistermiddag. Door de Dijksgracht, misschien wel één van de mooiste straatjes van Amsterdam als je ’t mij vraagt. Vanwege zijn ongereptheid midden in de stad, inclusief een rij woonboten, véél groen en een stel authentieke bewoners. Fiets erdoor, raak verliefd en ik hoef verder geen ingewikkeld betoog te houden.

dijksgracht

Waarom we dit alles nu het delen waard vinden? Tijdens mijn tocht veranderde mijn gelukzalige gevoel al gauw in een grimmige buikpijn. Mijn aandacht werd getrokken naar de letters die zeiden ‘deze boom wordt gekapt’, wat zo ongeveer op élk stukje boom of struikgewas was gepositioneerd. Verder research op het internet liet me weten dat de gemeente heeft besloten de Dijksgracht natuurvrij te harken en de weg te verbreden. Onder het mom ‘groot onderhoud’. Onderhoud? Door auto’s straks de mogelijkheid te geven met 100km/h een stel wandelaars en fietsers de stenen berm in te duwen en fijne geuren te verpieteren? Klinkt in mijn oren meer als bederf.

Gelukkig is er de mogelijkheid de petitie te tekenen en dit soort belachelijke voorstellen te verwerpen. Ook al hebben we er zelf vrij weinig mee te maken, zou het vergaan van zulk soort straatjes ook dat gelukzalige gevoel ontnemen tijdens onze tochten. Wij hebben daarom al getekend, en joe, help die Dijksgrachtenaren gewoon handje mee wil je.

– THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

Beeld: annagillar.se en facebook.com/dijksgrachtamsterdam

 

miley cyrus en matisse onder één hoedje

miley cyrus en matisse onder één hoedje

het creatieve instinct van marc-joost

het creatieve instinct van marc-joost