viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

miley cyrus en matisse onder één hoedje

miley cyrus en matisse onder één hoedje

zilver.jpg

Het is een discussie die een aantal jaren geleden al ruchtbaar werd gemaakt: de vervagende grens tussen de hoge en lage cultuur. Was het eerder nog ongewoon om pop- én operamuziek te beluisteren, blijken ze nu beide op je iPod te kunnen staan. De hoge cultuur – van o.a. musea en klassieke muziek – was eerder enkel bestemd voor hoogopgeleiden. Tenminste, zo werd het door de Nederlandse samenleving neergezet. Nu blijkt deze taboe gelukkig te zijn doorbroken. Super fijn, wat ons betreft. Want ook wij slenteren op onze vrije dagen het liefst door musea, en verruilen deze ‘hoge cultuur’ in de nacht vervolgens voor rauwe Amsterdamse nachtclubs. En dat moet kunnen, toch? Wij zijn van mening dat het achterhaald is om te denken dat enkel één opinie de juiste is. We moeten onze gevoelens en visies optimaal kunnen uiten – dan wel zwetend vooraan bij een popconcert, dan wel turend naar een kunstwerk. Organisaties die op dit gebied al aardig aan de weg timmeren, zijn Lowlands, KROOKS en Instinct One. Lowlands brengt tijdens zijn drie dagen durende festival namelijk dichters, workshops en popconcerten tezamen. Daarnaast organiseerde KROOKS laatst met zijn eerste event (waarover we jullie eerder al tipten!) een plek voor interessante lezingen en muziek. Waaronder muziek door Arjuna Schiks, waarbij klassieke muziek in een modern, elektronisch jasje werd gestoken. En ten slotte biedt het label Instinct One (waarover jullie eerder wellicht al wat lazen) talentvolle kunstenaars een podium om hun werken 'toegankelijker' te maken voor een breder publiek - in de vorm van kleding. Kleine hint, to be continued: Instinct One x THE VIEW CONCEPTS.

Toch blijkt het soms knap lastig om onze ware aard te tonen. Zo moeten we bekennen dat ook wij ons soms aan schaamtegevoel verliezen. Want als we onze ‘gouden oude R&B-hitjes’-Spotify-lijst aanzetten, wordt ons account heus per direct op privé gezet. Alsof het niet cool of intellectueel genoeg is. Een slechte eigenschap, waar we ons van bewust zijn, maar die we nog steeds moeten verbeteren. Want wanneer is iets per definitie intelligent? Als het in het Rijksmuseum hangt?

Een mooi voorbeeld van het hierboven genoemde was het experiment door violist Joshua Bell - één van de grootste hedendaagse violisten. De man in kwestie ging vermomd als straatmuzikant naar een metrostation in Washington en speelde er een van de moeilijke composities ooit (zie onderstaande video). Door de setting en zijn uiterlijk werd de schoonheid van zijn muziek echter niet erkend. Blijkbaar zijn we blind voor de schoonheid buiten de door ons bedachte kaders.

Maar luister: Miley Cyrus en Matisse onder één hoedje. Moet kunnen, toch?

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=hnOPu0_YWhw[/embed]

Beeld: Michal Pudelka

deze tiener-feministen veranderen de wereld

deze tiener-feministen veranderen de wereld

de natuurvrije toekomst van de dijksgracht

de natuurvrije toekomst van de dijksgracht