viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

deze tiener-feministen veranderen de wereld

deze tiener-feministen veranderen de wereld

Jonge meiden die de wereld overnemen - dat is hoe het anno 2015 zal gaan. Een groot gegeven dat dit fenomeen van tiener-feminisme mogelijk maakt, zijn social media. Met als voornaamsten: Facebook en Instagram. Van Tumblr-video's over cultureel-maatschappelijke onderwerpen die viral gaan, tot discussies over transgenders die boven tafel komen. Onthoud de gezichten van onderstaande meisjes - zij zijn het die als toekomstige pioniers kunnen worden beschouwd.

Een goed eerste voorbeeld is Tavi Gevinson, een extreem ondernemende tiener die we jaren geleden al op de voet volgden. Op 14-jarige leeftijd startte de dame in kwestie haar eigen blog genaamd Rookie, waardoor ze bij menig Fashion Week front row zat en bevriend werd met zo ongeveer heel befaamd modeland. Momenteel is ze eigenaar van Rookie Magazine - een uitmonding van Rookie. Bovengenoemde is een blog voor tieners, waarop serieuze onderwerpen worden aangesneden.

Tavi Gevinson

Willow Smith, de tweede innoverende tiener uit het rijtje - ook wel bekend als dochter van - heeft bewezen dat ze zeker iemand is om in het achterhoofd te houden. Ze is samen met haar moeder onderdeel van de non-profitorganisatie BlackGirlsRock, die gekleurde kinderen zelfvertrouwen en zelfredzaamheid biedt, bevindt zich regelmatig in de buurt van Janelle Monaé en Erykah Badu en pleit tenslotte voor de rechten om tienermeiden zichzelf te laten ontplooien en hun mening naar buiten te laten brengen. We kunnen dan ook niets anders dan buitengewoon geïnspireerd zijn door ms. Smith.

willow smith

De derde uit de lijst, zijn de meisjes van The Radical Brownies - een scoutinggroepje dat je kunt uittekenen in een bruine gilet en donker gekleurde toupet. De badges die hun kleding sieren, weerspiegelen o.a. hun alliantie aan de LGBTQ Community (wat staat voor Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender, Queer of Questioning). De leeftijden van The Radical Brownies variëren tussen de 8 en 12 jaar oud. Fascinerend om te zien dat zulke jonge kinderen al zo'n politieke voorkeur hebben. En deze ook naar buiten brengen.

Radical-Brownies-Girl-Scout-Troop

De 14-jarige activist Jazz Jennings startte al op zesjarige leeftijd een publiekelijke transgender-discussie - in eerste instantie vanwege haar eigen verhaal, maar tegenwoordig ook als vertegenwoordiger om andere transgenders te steunen. Haar doel: de zichtbaarheid van de transseksuele gemeenschap vergroten en laten zien hoe het is om hier onderdeel van te zijn. Niet alleen prijkt haar naam op de Time 100 most influential-lijst, ze beheert zelfs haar eigen documentaire genaamd All That Jazz. 

jazz jennings

#IDESERVEFREEDOMOFEXPRESSION is de hashtag die de 13-jarige Sophie Thomas via Instagram openbaarde, om te protesteren tegen haar school. Wat gebeurde er: Sophie droeg een t-shirt met het woord 'feminism' erop. De school vond dit niet geoorloofd en photoshopte het weg van de schoolfoto. Veel discussies en honderden instagramvolgers verder: de school heeft zich ingeperkt en geeft door Sophie nu zelfs les in feminisme. Cool, niet?

Sophie Thomas

De laatste - en zeker niet de minste - van het rijtje is actrice Amandla Stenberg. Velen (waaronder wijzelf) kennen haar van haar rol in de Hunger Games. In haar Tumblr-video's snijdt ze o.a. onderwerpen aan over privileges en discriminatie binnen de muziek- en mediawereld. Met maar liefst 227.000 volgers op Twitter, kunnen we met zekerheid zeggen dat Amandla een groot bereik heeft. Onze tip: ga d'r volgen.

Amandla Stenberg

Het is ons wel duidelijk wat social media allemaal kunnen bewerkstelligen. Alles is mogelijk, zolang je er maar in gelooft.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela

de duurzame tweedehandsplant met karakter

miley cyrus en matisse onder één hoedje

miley cyrus en matisse onder één hoedje