viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de onbezorgdheid van het studentenleven

de onbezorgdheid van het studentenleven

Maandag, 27 juli, 11.15, stipt: We zitten in de auto naar Amsterdam na een week lang in Nijmegen te zijn geweest om optimaal van de Vierdaagse te genieten. Voor even sinds tijden focusten we ons maar op één ding: de voeten van de vloer. In het begin van de autorit wordt er minder gepraat dan normaal. Uiteindelijk kijken we elkaar aan en komen we tot een conclusie: we worden volwassen. Door de hevige storm zien we enkel het licht dat de andere auto’s op de weg schijnen. We zwijgen vervolgens beiden. Het voelt alsof we naar ons nieuwe leven rijden. Nieuw werk, een nieuw huis en kantoor. We moeten weer met beide voeten op de grond. Het is bijna niet voor te stellen; het onbezorgde leventje dat we - tot verkort - leefden. Iets wat we ons tijdens bovenstaande autorit pas echt beseften. We gingen uit, soms hele weekenden lang, volgden colleges, maakten tentamens en ontvingen elke maand weer vol euforie onze studiefinanciering - aan een leven zonder dat laatste moeten we nu helaas ook geloven.

Er leek toen minder stress te zijn. In ieder geval, stress van een ander kaliber. Natuurlijk waren we zenuwachtig toen we tentamencijfers terug kregen, en opgelucht als we weer over mochten naar het volgende jaar. Maar dit keer is het anders. Nu moeten we zorgen dat er elke maand brood op de plank komt. Op de plank in ons eigen grote mensenhuis, want daar wonen we vanaf nu. Super fijn, je hoort ons niet klagen. Maar opeens rekeningen voor afvalbelasting op de deurmat krijgen, hadden we daar niet bij ingecalculeerd.

Hierdoor zijn we ons simpelweg gaan beseffen hoe fijn en onbezorgd de fase hiervoor was. Neemt niet weg dat we staan te popelen om de nieuwe fase samen te betreden. Maar toegegeven: spannend is het wel. En dus voor degenen die een studie starten, of hier nog zuchtend en steunend mee bezig zijn; geniet. Voor je het weet ben je dolgelukkig als je moeder een pak vaatwastabletten meeneemt.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela

studentenleven

Beeld: Oystermag

DE SEXY WERELD VAN DE BOEKENWURM

DE SEXY WERELD VAN DE BOEKENWURM

de duurzame tweedehandsplant met karakter