viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

DE SEXY WERELD VAN DE BOEKENWURM

DE SEXY WERELD VAN DE BOEKENWURM

de-boekenwurm.jpg

Waar bij de bieb 1.0 muffe geuren, een akelig interieur en slecht-communicerende biebjuffrouwen de boventoon voeren, noemen we dit het intellectuele paradijs: de openbare biblotheek 2.0. Boeken ruilen en lenen van onbekende mensen. Het is spannend, bijna sexy. 'Misschien zit er nog een geheime brief in uit 1959', 'wat voor een persoon zou dat boek daar neer hebben gezet?', of, 'welk boek zal de volgende keer ineens achter het luikje verschijnen?'. Fantasieën in overvloed. We hebben het over die minuscule 'biebjes' langs de weg. Menigeen zal er reeds bekend mee zijn, maar dat onthield ons er niet van om het alsnog te delen - voor de liefhebber, dan maar. Een openbare boekenkast dus, waar je zomaar - zonder te vragen - een boek uit kunt pakken. ZOMAAR, zonder biebpas. Want eerlijk, hebben we ein-de-lijk onze moed bij elkaar geschraapt om een boek te gaan lenen (stiekem om onze eigenwaarde op te krikken na de gemaakte zonden van afgelopen weekend), moet je er potverdrie een pasje voor hebben. Het wordt ons op deze manier ook niet makkelijk gemaakt.

Wij kiezen voor de 2.0 variant. Wie ons hier ooit over tipte? De inspirerende Janice, vól creativiteit, ideeën en oog voor fijne plekken. Ze vond er een in Den Haag en na enige research vertelde ze ons dat The Little Free Library is bedacht door de Amerikaan Todd Bol. Hij bouwde het eerste huisje als eerbetoon aan zijn overleden moeder, die graag boeken las. Het idee had een positief effect op de samenleving en zo spreidde dit zich uit over de wereld. Spread the words, spread your books! - aldus Janice.

little free library

En nu niet zeuren dat er geen boek in staat naar je zin, want daar gaat het niet om. Het is magisch! En zeg op, we struikelen liever over 'The purpose of life' uit 1959 dan de net nieuwe bestseller van E.L. James. Die kun je notabene ook op je tablet lezen. Sexy en spannend, het leven van de boekenwurm.- THE VIEW CONCEPTSGeschreven door Flora

Weesperzijde, Amsterdam © THE VIEW CONCEPTS

Flickr.com

BUURTBOERDERIJ 'ONS GENOEGEN'

BUURTBOERDERIJ 'ONS GENOEGEN'

de onbezorgdheid van het studentenleven

de onbezorgdheid van het studentenleven