viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

BUURTBOERDERIJ 'ONS GENOEGEN'

BUURTBOERDERIJ 'ONS GENOEGEN'

IMG_1487-e1440541792210.jpg

Vakantie in eigen land, of beter nog: vakantie in eigen huis. Wij deden het, als perfect alternatief voor de lege bankrekeningen van mij en mijn vriendinnen. Daarnaast woonde ik toch pas een week in mijn nieuwe studio in de Jordaan, dus konden we best doen net alsof we het hadden gehuurd via Airbnb. We hingen de toerist uit in eigen stad en er lag als klapper op de vuurpijl ook nog eens een pompeus ontbijt in de koelkast, met champagne. Onze vakantie kon al niet meer stuk. Dat de mens creatief wordt van beperkingen, hebben we deze vakantie wel bewezen. In verband met onze kale geldbomen vroegen we elkaar of we uit lunchen óf uit avondeten zouden gaan. Enkel stonden we al met één been in De Wasserette (top lunchtent) en klonk koken ook zo krakkemikkig. Onder ons motto 'Google is your answer' tikten we in 'dineren in Amsterdam onder de €10'. Resultaat? Buurtboerderij ons Genoegen. Laat alleen even op tijd weten dat je mee eet, want om half 7 staat het eten klaar. Anders wordt het koud.

En potverdrie wat vind ik dit een fantastische plek. Zo fantastisch dat je van gekkigheid niet meer weet waar je wil neerstruinen met je glas wijn, omdat elke plek nóg leuker is dan al die andere die je al had gezien. En dat vervolgens omringd met wilde bloemen, een jaloersmakende moestuin, schapen, een wensboom en tot slot: een stel mooie mensen die er vrijwillig én met een grote glimlach aan het werk zijn. Maandagkok Henk maakte voor ons linzensoep, een vegetarische wrap en een rare taart, maar dat maakte niet uit. We maakten polaroid-foto's van vaste gast Bart, die ons Oost- Indische kers liet proeven en ons vertelde over Henks obsessie met de kleur geel (de man was van sokken tot haarelastiek geel). We maakten selfies langs het water, dronken biologische wijnen en haalden de schapen aan het einde van de avond naar binnen. We vierden vakantie. Het was fijn, het was ons een genoegen.

Google mijn fijne vriend, wederom bedankt. En met onze gedachten opnieuw verzonken in deze fijne plek, behoor je onze tip aan te aanvaarden: ga het als de wiedeweerga zelf ontdekken. Bedank ons later.

THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

bbog

bbog bbog IMG_1520

DE ONTBREKENDE EMOTICONS IN ONS LEVEN

DE ONTBREKENDE EMOTICONS IN ONS LEVEN

DE SEXY WERELD VAN DE BOEKENWURM

DE SEXY WERELD VAN DE BOEKENWURM