viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

DE #FREETHENIPPLE FILM IS ER

DE #FREETHENIPPLE FILM IS ER

Schermafbeelding-2015-09-23-om-20.03.171.png

Ligt het aan mij of zien we tegenwoordig alleen maar blote borsten op ons scherm verschijnen? Niet dat het iets uitmaakt. Integendeel: we stemmen niet voor niets vóór de terugkeer van de blote boezem-emoticon. De oorzaak van bovenstaand fenomeen? Zoals u zou verwachten: de befaamde hashtag #FreeTheNipple. Zijn wie je wilt zijn is het gevoel dat er bij mij wordt opgewekt, wanneer ik door de foto's met bovengenoemde hashtag scrol. Niet dat ik zelf een gokje zou wagen om zo'n foto van mezelf op Instagram te plaatsen. Maar dat het een statement is van succesvolle aard: jazeker.

#FreeTheNipple en haar herkomst In Nederland en andere landen in Europa kijken we niet op van wat extra bloot hier en daar. Maar in 35 staten van Amerika is het compleet uit den boze. Het is er zelfs verboden een baby in het openbaar borstvoeding te geven. En dat terwijl mij in een koffietentje in Amsterdam - waar ik een tijd geleden werkte - zelfs werd bevolen een glaasje water te brengen wanneer een moeder haar koter aan de borst legde. Hoe divers kan de wereld zijn?

En dus juist omdat naaktheid in Amerika illegaal is, ontstond de Free The Nipple-campagne in 2013 - door Lina Esco. "I wanted to direct a feature about women topless challenging the censorship laws in America for equality,” verklaarde Esco. Ze maakte er zelfs een film over, maar de publicatie ervan ging - zoals uiteraard verwacht - niet over rozen. Het mocht de Amerikaanse bioscopen niet halen, maar binnenkort is de film wel te bekijken op Netflix. Dat Amerika steeds meer inperkt, is o.a. te merken aan één van mijn favoriete series Girls, waarin Lena Dunham (hoofdrolspeelster en schrijfster) regelmatig zonder gene naakt rondparadeert.

Instagram We mogen Instagram wel dankbaar zijn. En beroemdheden, die ook. Zij verbraken samen de taboe. Zou het wel fijn zijn als Instagram het verwijderen van veel naakte foto's ook wat vaker liet.

Ik roep jullie met dit artikel niet op om massaal de truien omhoog te trekken en kiekjes te schieten. Maar het is simpelweg fijn om te weten dat hetgeen waarmee wij vrouwen geboren zijn, wellicht de wereld kan veranderen. O ja, en check de film als-ie uit is (hieronder de teaser).

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Uo_cgFmNDRI[/embed]

Beeld: Virgin Gold Cult

Bron: YouTube

 

EEN GEDICHTJE VAN JIP.

EEN GEDICHTJE VAN JIP.

ONTMOET ONZE FOTOGRAAF MEREL

ONTMOET ONZE FOTOGRAAF MEREL