viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

ONGESCHREVEN REGELS DIE HET HEROVERWEGEN WAARD ZIJN

ONGESCHREVEN REGELS DIE HET HEROVERWEGEN WAARD ZIJN

do-not-smile-20110421-2336051.jpg

Ongeschreven regels. In de volksmond ook wel normen en waarden genoemd. Sommigen zijn uiterst logisch en dienen dan ook zonder vooringenomen smoezen te worden gehandhaafd. Anderen kunnen nog wel eens heroverwogen worden, naar onze mening. Onderstaand een drietal van zulk soort maatschappelijke tragedies. Tragedies ja, want als we nog een tijdje zo doorgaan met dit individualistisch gejammer, worden we vroeg of laat allen een stel ingetogen eenlingen. Guys, please: waar is onze kudde gebleven? 1. De 'niet-lachen-in-het-openbaar- regel'. Zeg eerlijk: je zit in de trein en de meneer voor je proest van het lachen om een passage uit zijn boek. Hoewel dit heerlijk klinkt, zo zwart-op-wit voel je je in de praktijk lichtjes terug zakken in je stoel, weet je niet precies hoe je je een houding moet geven en ontstaat er stiekem toch een soort plaatsvervangende schaamte. For who's sake? Meneer heeft het blijkbaar naar zijn zin. Laten we ophouden met deze onlogische gêne, ofwel klinkklare onzin, alsjeblieft. Volgende keer vragen we of hij zijn passage hardop wil voorlezen, zodat we allemaal mee kunnen blèren. Afgesproken?

2. Glimlachen naar vreemden. Hoe dúrf je? Onderstaand bord is geplaatst op een metrostation in NYC. Tragisch, inderdaad. Een onderzoekje op het wereldwijde web maakt het nog steeds niet helemaal duidelijk of het nu een serieuze- of ironische zaak betreft, maar laten we hopen op het laatste. Optimistisch gezien maakt het ons wél bewust van onze - zelf-veroorzaakte - narigheid. En verandering begint namelijk bij bewustwording, zoals wij dat zelf altijd zo mooi zeggen.

Open-minded zijn en het gesprek aangaan met mensen tegen wie je in eerste instantie niet zou praten en-zo, weet je nog? THE VIEW CONCEPTS for president.

3. Het groeten van vreemden. Helaas ook hier zelden uitzondering op de regel. Echt gebeurd verhaal: opgewekt spring ik als rasecht ochtendmens mijn bed uit, op weg naar een fijne warme douche om vervolgens - gehesen in modebewuste outfit, jazeker - een heerlijk healthy ontbijt voor mezelf te bereiden. De zon schijnt door de herfstige bomen en opgetogen loop ik naar buiten. Aan het einde van de straat passeer ik een jongeman. Ik groet hem. De reactie in mijn verwachting, blijkt in de realiteit te zijn getransformeerd naar een schichtige om-zich-heen-kijkende blik incluis een gedachte die schreeuwt naar 'raar, ik ken haar toch niet?'. Mijn ogen dwalen af naar de grond en vanbinnen excuseer ik me. Het was immers niet mijn bedoeling deze persoon zo op klaarlichte dag te laten schrikken.

Naar onze mening zou 't in het wetboek geplaatst moeten. Natuurlijk verwachten we niet dat je met elke vreemde je dag moet bespreken, je beste grap moet vertellen of een passage uit je nieuwe boek moet voorlezen. Maar dat beetje gezelligheid, dát moet ons toch wel lukken?

THE VIEW CONCEPTS

- Geschreven door Flora

Beeld: citypass

 

soms is mode gewoon mooi

soms is mode gewoon mooi

DE AFSCHUWELIJKE REIS DIE JOUW JAS AFLEGDE

DE AFSCHUWELIJKE REIS DIE JOUW JAS AFLEGDE