viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

MODESPECULATIES: BALMAIN BARGAIN

MODESPECULATIES: BALMAIN BARGAIN

balmain.jpg

‘Ik weet het niet,’ keuvelt mijn mede oud-stagiair tijdens een middagje herconnecten in Rotterdam. ‘Het is wel een beetje ordinair, vind je niet?’ meent de mode-guru van ons drie. ‘Ik heb één item gezien, die roodbruine bontjas met gouden knopen, weet je wel?’ gooi ik in de groep. ‘Ja, dat is toch wel een hebbedingetje,’ zuchten we gezamenlijk. ‘Ik ga het misschien proberen, als cadeautje weet je wel, voor mijn tentamens,’ probeer ik vooral mezelf over te halen. Het leek toch wel het hoofdonderwerp van onze get together. De Balmain X H&M-collectie. Met veel bombarie, toeters en bellen wordt deze nieuwe samenwerking van de Zweedse modeketen al een langere tijd onder onze aandacht gebracht. De eerste bekendmaking: Jenner-zusjes in met kralen bezette jasjes met ontwerper Olivier Rousteing in het midden. #BalmainArmy en de Backstreet Boys, u weet het wel.

‘En dan die mail, “Heb je het lanceringsfeest van Balmain X H&M gemist”, nee ik was toevallig even niet in New York!’ rept onze vriend. We knikken allen instemmend en doen allemaal nog een rondje cappuccino. En na een paar seconden stilte: ‘toch vind ik die harembroek ook wel te doen.’ We lijken er maar niet uit te komen.

De Alexander Wang-collectie was gewoonweg niet aan mij besteedt. Isabel Marant en Maison Martin Margiela trokken nog wel mijn aandacht en Versace kon ik met mijn toenmalige Albert Heijn-baantje ook niet betalen. Een echte connectie heb ik in verleden jaren dus nooit gehad met deze geliefde samenwerkingen. En toen was er dit jaar die jas. Hij lonkt. Hij zou mijn besmeurde Zara-bontje perfect vervangen. Het is, toch wel, Balmain. Voor H&M dan, dat dan weer wel. Volgens een van mijn tafelgenoten moet ik om 10 uur stipt bellen en meteen toeslaan. Hij heeft ervaring. Ik ben benieuwd of ik donderdagochtend voor de telefoon zal zitten.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Willemijn Schmidt

Mario Sorrenti/Balmain x H&M

EEN INTERVIEW MET ANNEMARIEKE KLOOSTERHOF

EEN INTERVIEW MET ANNEMARIEKE KLOOSTERHOF

soms is mode gewoon mooi

soms is mode gewoon mooi