viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

ÉÉN MET DE NATUUR

ÉÉN MET DE NATUUR

Ierland2.jpg

Ik houd van muziek. Lekker standaard, denk je waarschijnlijk - 'iedereen houdt van muziek'. Maar ik houd er dus écht van. En wel van de manier waarop het samenspel van instrumenten en zang je betoveren en je meenemen op een reis waarvan je geen idee hebt waar hij uiteindelijk gaat eindigen. Muziek is de gratis versie van drugs, de puurste vorm van magie (Harry Potter niet meegerekend dan) en de taal die iedereen - in welk land dan ook - spreekt. De mooiste momenten in het leven zijn voor mij dan ook in combinatie met muziek. Een aantal jaar geleden liep ik door de prachtige natuur van Ierland. Ik had mijn oortjes in en luisterde naar Corner of the Earth van Jamiroquai. 'This corner of the earth is like me in many ways' klonk er door mijn oren. En zo was het maar net. Ik voelde me namelijk één met de natuur. Het lied gaat over de schoonheid van de aarde, een verlaten plaats, rijk aan planten en dieren. 'Nature’s got me high and it’s so beautiful.' De lucht die ik op dat moment inademde voelde helderder, een aantal konijnen die langs renden leken levendiger. Ik voelde me warm vanbinnen en hoopte dat het moment nooit meer over zou gaan.

Wat er dus gebeurt tijdens het beluisteren van bovenstaand nummer, in combinatie met de oogverblindende omgeving, is dat er een soort eenheid tussen jou en de rest ontstaat. En dat is eigenlijk onbeschrijfelijk.

Conclusie: muziek heeft grote invloed op je gevoelens - in positieve, unieke zin. Ik probeer niet te zeggen dat ik depressief was en dat muziek mij uit een diep dal heeft getrokken. Maar het kan wel mijn hele gedrag beïnvloeden. Het neemt me naar een plaats waar niemand me kan bereiken, en dat is fijn. Zo bereik ik een fijne plek en voel ik dat ik écht leef.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Lideweij Leen

Beeld: geschoten door Lideweij

PDJ: Please Don't Judge

PDJ: Please Don't Judge

EEN INTERVIEW MET ANNEMARIEKE KLOOSTERHOF

EEN INTERVIEW MET ANNEMARIEKE KLOOSTERHOF