viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

PDJ: Please Don't Judge

PDJ: Please Don't Judge

pdj.jpg

Ik zie mezelf graag als een blije, vredelievende, ­niet-veroordelende feminist, maar uiteraard loop ik wel eens in een valkuil. Onlangs had ik een bruiloft aan boord van een salonbootje en onder de genodigden waren een aantal twintigers uit Brighton, Engeland. Ik heb niet veel van Engeland gezien, maar wat me wel opviel aan het nachtleven daar, was dat veel jonge vrouwen zich kleden alsof ze naar een strandtent gaan aan de Costa Brava. Ook als het vier graden onder nul is. Terug naar de boot, waar ik aan de praat raakte met een Britse. Zij had een zwarte catsuit aan met een opening tot aan haar navel, die haar indrukwekkende borstpartij weinig verhulde. Haar lange, donkerbruine lokken waren glamorous geföhnd en haar visage volgesmeerd en beplakt met goedkoop uitziende foundation en nepwimpers. De ontelbare selfies die ze maakte met haar dito uitziende vriendinnen gaven mij de indruk dat ze een simpele ziel was, desalniettemin een sympathieke. Ze was goedlachs, gedroeg zich uitermate vriendelijk naar het personeel toe (altijd een goede graadmeter om te bepalen of iemand een tikkeltje evil is) en bekommerde zich als een grote zus over de allerkleinsten aan boord. Ze was ook geïnteresseerd in mijn leven in Amsterdam en vroeg wat ik naast mijn werk als hostess doe. Toen ik haar dezelfde vragen stelde, kreeg ik een antwoord waarvan ik achterover sloeg; ze heeft een master in economie en management behaald aan de universiteit en wil als expat aan de slag bij een grote bank.

Ondanks het besef dat veel mensen op de eerste indruk afgaan en waarschijnlijk vergelijkbare gedachtes zouden hebben gehad over deze Engelse, kon ik mezelf voor m’n kop slaan. Daar sta je dan, met je zogenaamde non-judgmental attitude. Hoe vaak heb ik wel niet zo’n gedachte over andere vrouwen? Vrouwen die ik niet spreek, niet kan doorgronden en daardoor niet de kans krijgen om mij zoals deze jonge vrouw te verrassen.

Oké, sommige mensen maken het ons lastig ze in eerste instantie niet te veroordelen - dat geef ik toe. Toch doe ik hierbij een herinnering aan mezelf en aan iedereen die dit leest: PDJ, people! Oftewel, Please Don’t Judge!

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Elanur Colak

Beeld: Another Magazine - Spirit of Youth by Michal Pudelka

VOOR HET LEVEN

VOOR HET LEVEN

ÉÉN MET DE NATUUR

ÉÉN MET DE NATUUR