viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

VOOR HET LEVEN

VOOR HET LEVEN

school-of-life.jpg

Eerlijk, ik had wel drie andere studies willen doen. Kunstgeschiedenis, sociologie, psychologie, het AMFI.. Maar, soms moet je keuzes maken (ha, ik klink als mijn moeder) en kun je niet alles tegelijkertijd doen (nog zo’n tegeltjeswijsheid). Maar keuzes maken, deuren dicht durven gooien, dat vind ik een van de moeilijkste dingen van ‘volwassen’ worden. Soms tolt mijn hoofd nog tot diep in de nacht met eindeloze ‘wat als..’ en ‘had ik niet..’ constructies. Al dat wikken en wegen. Zonde van m’n tijd, ik weet het.

Een tijdje terug stuitte ik aan de Herengracht op The School Of Life. ‘Heldere Ideeën Voor Het Dagelijks Leven’ stond er op de gevel. Dat kwam als geroepen.

Een ‘levensschool’ opgericht om het gat te dichten tussen dat wat je opsteekt in het reguliere onderwijs, en de levenslessen die je (als je mazzel hebt) tussen de regels door leert. Want zijn die laatste niet minstens zo, dan wel niet belangrijker? Developing emotional intelligence luidt het devies. Leren hoe je een goed gesprek voert, hoe je een baan vindt die écht bij je past, hoe je rust vindt in je hoofd, je creatief kunt zijn (en blijven) en wat liefde en vriendschap voor jou betekenen – en dat alles in de drukte die onze tijd zo kenmerkt.

Met vrijwel iedere dag een ander onderwerp op het programma kon ik de daaropvolgende vier weken niet kiezen naar welke les ik dan wilde gaan. Conclusie: ‘De Kunst Van Het Beslissen’ zou wel ‘ns een hele goede eerste kunnen zijn.

En zo geschiedde; afgelopen week werd ik samen met een twintigtal volstrekt onbekenden – jong tot oud en de meest uiteenlopende types – onderwezen over keuzevrijheid, waarom kiezen soms zo moeilijk voelt, door welke gedachtepatronen het vaak ‘fout’ gaat en hoe je die #keuzestress kunt voorkomen. Nieuwe inzichten waardoor je met een andere blik naar grote en kleine dilemma’s in je leven leert kijken. En tussendoor gingen we met die opgedane kennis met elkaar in gesprek.

Zo raakte ik aan de praat met een eigenzinnige, geestige en net gepensioneerde mevrouw van eind zestig. En ondanks de generatiekloof deelden we verassend openhartig onze vraagstukken; ik hielp haar om na te denken over hoe ze haar pas verworven vrije dagen het beste kon gaan invullen, zij drukte me, na het aanhoren van mijn persoonlijke twintigerdilemma’s, op het hart: gá, dóe, en maak het vooral mee! Immers, wat is het ergste dat er kan gebeuren?

Na 2.5 uur stapte ik vol goede moed, inspiratie en die wijze woorden in mijn achterhoofd weer naar buiten.

The School Of Life? Vooral gaan, doen en ja: meemaken. Je wordt er op z’n minst wat wijzer van.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Lianne

Beeld: geschoten door Lianne

TRASH IS FOR TOSSERS

TRASH IS FOR TOSSERS

PDJ: Please Don't Judge

PDJ: Please Don't Judge