viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de wereld van de romantische komedie

de wereld van de romantische komedie

romantische-komedie1.jpg

De wereld is complex, evenals de mensen die haar bewonen, waardoor je logischerwijs soms verlangt naar een plek waar je onder verzachte omstandigheden mag gieren en brullen. Waar je jezelf mag zijn en waar alles – bij gebrek aan een beter woord - lovely is. Deze ideale wereld houdt zich schuil in mijn romantic comedy box, één van de beste investeringen die ik ooit heb gedaan. Wat de films zo aanlokkelijk maakt? Allereerst spelen ze zich af in een van de mooiste metropolen die ik heb bezocht, namelijk hartje Londen. Daarnaast zou je met de personages bevriend willen zijn (Bridget Jones), zou je ze wíllen zijn (Julia Roberts in Notting Hill) of willen beminnen (Liam Neeson in Love Actually, mits je op rijpe mannen valt).

Een positieve filmrecensie van Love Actually eindigt als volgt: “Laten we eerlijk zijn, het is een fantasiefilm voor volwassenen.” Ik weet nog dat ik bij mezelf dacht: Hè? Er komen toch geen aliens of kabouters in voor? Ik had mezelf dermate gedrogeerd met deze box-set, dat mijn kijk op het gebied van de liefde ietwat gedesillusioneerd was geraakt.

Intussen zoek ik de plek iets minder vaak op. In een vrijgevig moment bood ik zelfs een vrijgezelle vriendin - wiens ego weer was beschadigd door een jongen - mijn waardevolle box aan. Nu ben ik blij dat ze er niet op is teruggekomen, want af en toe dient de behoefte zich nog aan om deze plek te bezoeken. Met name op de dagen dat ik mezelf moe en zielig vind – kortom, mijn relativeringsvermogen me in de steek laat - en ik even in die bubbel wil kruipen. De gordijnen blijven dicht, niemand mag naar binnen en het enige waarvoor ik naar buiten ga is iets met E-nummers. Ik kan meepraten met de dialogen, mijn ogen raken al geprikkeld voordat de tranentrekkende scenes beginnen, maar, o, wat is het fijn om weer even in de wereld van de romantische komedie te zijn.

Ik woon nu samen met een man (een echte) en dat heeft wel voor een flinke dosis ontnuchtering gezorgd, kan ik mededelen. Hoewel, nu ik er over nadenk, hij soms wel iets weg heeft van een onhandige romanticus à la Hugh Grant. Hm. Lucky me, actually.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Elanur Colak

Beeld: Jasime Deporta

een rijmpje vol emotie

een rijmpje vol emotie

EEN INTERVIEW MET TORII - TATOEAGES EN TOONKUNST

EEN INTERVIEW MET TORII - TATOEAGES EN TOONKUNST