viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de evolutie van een halve eeuw oudere generatie in uiterlijke vertoning

de evolutie van een halve eeuw oudere generatie in uiterlijke vertoning

hippe-bejaarden.jpg

Drie jaar geleden schreef ik tijdens mijn opleiding voor het vak Trendwatching een trend-report over Hippe Bejaarden, ofwel de advanced style. Ik hoor je hersens paradoxale kreten maken, maar jazeker; ze bestaan wel degelijk. Hoewel in mijn droomwereld iedereen - no mather age - zijn best doet het straatbeeld wat op te 'leuken', zijn ze potdomme nog lastig te vinden. Zo is het dozijn 'noemenswaardige bejaarden' er ook gelijk beroemd mee geworden, zoals de 93-jaar oude Iris Apfel - waarover afgelopen 18 november een documentaire in première is gegaan bij Rialto, Amsterdam. Het perfecte moment dus om weer eens aan te haken bij dat trend-report van me, want natuurlijk is iedereen van jullie daar nu rete benieuwd naar geworden. Lucky you, want na enig research is mijn pagina nog niet verwijderd door het wordpress-beheer. Kijk maar even lekker en doe me een lol door op de - jaloersmakende - Paint-collage te klikken op de hoofdpagina, waarmee je naar een très interessante filmpje wordt geleid over jawel: hippe bejaarden. Note: ik was destijds ápetrots dat ik weliswaar een link in een afbeelding(!) had verwerkt. Vandaar.

Waarom ik zo geïnspireerd ben door het fenomeen hippe bejaarden? De wijsheid, het zelfvertrouwen en het verhaal; de evolutie van de mens door de jaren heen - en hoe zich dat bij een halve eeuw oudere generatie heeft ontwikkeld in uiterlijke vertoning. Aangezien onze generatie stukken minder bang is zich wat excentrieker te tonen, heb ik hoop op een meer fleurige toekomst. Tot die tijd loop ik nog gillend over straat - balend dat mijn goede camera niet in mijn tas zit - wanneer ik zomaar 'een wilderling' spot op straat.

Onderstaand de trailer van de Iris Apfel Documentary - door Albert Maysles. Ga het zien.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=Fo8jwJ_2l0c[/embed]

Een van mijn favorieten, Tziporah Salamon:  ADVANCED STYLE

ADVANCED STYLE

 

Beeld: bloglovin.com

de standaard van het nederlands intellect

de standaard van het nederlands intellect

klassieke muziek voor beginners

klassieke muziek voor beginners