viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de standaard van het nederlands intellect

de standaard van het nederlands intellect

gordijn.jpg
Beste Pickwick,
Wat een enerverend initiatief, die nieuwe theezakjes van jullie. Om te beginnen moet ik jullie weliswaar complimenteren over de trendimplementatie die de Nederlandse cultuur bezighoudt: we willen weer saaaamen. Want stiekem zijn we jaloers op al die allochtone culturen die zich in Nederland genesteld hebben. Culturen die berust zijn op familiebanden, de saamhorigheid en waarbij het sociale fundament op numero één staat, in plaats van op een schamele drie in de Westerse 'Piramide van Maslow'. We willen weer met de hele familie The Voice of Holland kijken en afstappen van ons individualistisch gejammer. En jullie, ja jullie springen daar op in. Hartstikke mooi, en allemaal leuk en aardig en-zo. Maar laten we het de volgende keer dan gewoon goed doen (of niet), meneer Pickwick. Zetten we het intellect van ons, de Nederlander, niet nog verder voor schut. Vind je ook niet?

Voor de lezers: ik heb het over de nieuwe teksten die je op je Pickwick theezakje kunt vinden, die de standaard van het Nederlands intellect eens even flink benadrukt. Vragen die men onder het genot van een kop peer-kaneel melange aan elkaar kan stellen? Vragen over het leven, om dichter bij elkaar te komen en om er achter te komen wat je theeleut-partner in kwestie bijvoorbeeld zijn allerkèkste bijbaan ooit vond! Inderdaad, zo'n soort vraag zal een gesprek zelden ten goede doen. Of nog zo een: 'wat zou jij doen als je voor één dag onsterfelijk kon zijn?'. Ten eerste betekent onsterfelijk dat je ontelbaar jaren oud kan worden, dus slaat die ene dag nergens op. Ten tweede kikt gemiddeld human being er niet op zichzelf voor de haaien te werpen. Ten derde (ja zelfs een ten derde) kan ik zóveel vragen bedenken waarmee je wél oprechte interesse toont in je gesprekspartner. Aanschouw zelf:

[embed]https://www.facebook.com/PickwickNL/videos/752698711503368/[/embed]

Aldus mijn ongezouten mening omtrent de pickwick theezak-teksten. De saamhorigheid stimuleren binnen de transitie in de Westerse maatschappij, ik vind dat prachtig. Maar laten we het dan niet verkrachten met een potje ongemakkelijkheid. Toch moet ik van mezelf mijn kritische blik altijd eindigen met een positieve boodschap: wij sukkelige Nederlandsers kunnen nog een hoop leren van onze buurculturen. En dat is goed.

THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

Beeld: opaqueglitter.com
'zijn zweetgeur heeft een therapeutische werking op me'

'zijn zweetgeur heeft een therapeutische werking op me'

de evolutie van een halve eeuw oudere generatie in uiterlijke vertoning

de evolutie van een halve eeuw oudere generatie in uiterlijke vertoning