viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

'zijn zweetgeur heeft een therapeutische werking op me'

'zijn zweetgeur heeft een therapeutische werking op me'

kus.jpg

‘Mag ik even in mijn holletje?’ is een standaardvraag die je in mijn slaapkamer hoort. Nee, lieve lezers, het gaat hier niet om een perverse daad. Integendeel; het is een uiting van een diep verlangen en warmte die ik voel voor mijn man. Hij nodigt mij als antwoord op de vraag uit om mijn hoofd op zijn bovenarm te rusten, met mijn gezicht vlak naast of op zijn borst. Soms plaats ik mijn hoofd iets lager, zodat ik de heerlijke feromonen in zijn oksel kan opnemen. Zijn zweetgeur heeft een therapeutische werking op me, wat voor mij het bewijs is dat we een goede match zijn. Als de geuren werken - zelfs wanneer er overvloedig veel aan te pas komt – zit het goed. Wetenschappers zullen het beamen. In deze positie trekt zijn hartslag altijd als eerste mijn aandacht, daarna ervaar ik hoe zijn warmte zich langzaam verspreid door mijn lijf. Misschien is deze warmte vergelijkbaar met die je als kind van een (groot)ouder ontving, en bevat het daardoor onbewust ook een vleugje nostalgie.

Soms heb ik het genoegen om deze plek te mogen bezoeken bij een fijne vriend of vriendin - en vice versa. Na menig festivalbezoeken zijn zij met hun hoofd op mijn schouder of net boven mijn borst tijdens de terugreis in slaap gevallen.

Andersom werkt het dus ook. Toen mijn man en ik begonnen te daten en langzaam te ‘knuffelen’, kroop hij op een avond tegen mij aan in een foetushouding à la John Lennon en Yoko Ono op die prachtige cover van Rolling Stone. Zoiets had ik nog nooit eerder met een vriendje ervaren, maar ik was positief verrast. Blijkbaar hadden we al snel een stadium bereikt waarin hij zich bij mij (naar eigen zeggen) zo kwetsbaar durfde op te stellen, en als een onschuldige jongen tegen me aan kon liggen zonder een erotische connotatie. Ik voelde me gevleid, want ik realiseerde me op dat moment dat hij niet alleen ‘een vriendje’ was, maar ook een vriend.

Deze pose is - buiten het erotische domein – daarom één van mijn meest intieme en fijne plekken die ik met een ander kan delen.

Beeld: Bouffants & Broken Hearts

de belofte van generatie z

de belofte van generatie z

de standaard van het nederlands intellect

de standaard van het nederlands intellect