viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de belofte van generatie z

de belofte van generatie z

jadensmithwillow.jpg

Mix de genen van een befaamd acteur/komiek/artiest met de creativiteit en innovativiteit van generatie Z en je krijgt een open-minded joch met durf. Jaden Smith, zoon van Will, is één van de meest onbegrijpelijke personen die ik ken. Dat hij onderdeel van deze generatie Z - ook wel bekend als de digital natives en post-Millenials - is, valt zeker niet te betwisten. Het is de generatie na de mijne (generatie Y) - nieuwe jongeren, met een frisse blik op de wereld en betere ideeën. Het is zowel inspirerend als confronterend, deze nieuwe lichting. Zij gaan het namelijk beter doen dan wij, zoals wij het ook beter doen dan generatie X. Maar het is ook de generatie die nieuwe dingen gaat ontwikkelen waardoor de wereld een stukje mooier wordt. Nu ze steeds ouder, eigenwijzer en beter worden, herken je plots waar 'oude mensen' het vroeger over hadden: de onbegrijpelijkheid van jonge personen - 'de jeugd van tegenwoordig'.

JADEN Zoals velen van jullie wellicht al weten, groeit Jaden op in de spotlights. En in plaats van dat hij zich afzet tegen de openbaarheid van zijn leven, speelt hij er juist mee. Het boeit hem geen moer wat iedereen van hem vindt, integendeel: hij vindt het interessant om dit beeld van mensen te beïnvloeden. Met zijn beruchte Twitter-account deelt hij filosofische uitspraken die je tot nadenken aanzetten, lees: ‘How Can Mirrors Be Real If Our Eyes Aren’t Real’, ‘You Can Discover Everything You Need To Know About Everything By Looking At Your Hands’ en ‘Most Trees Are Blue’.

Hij werd online dan ook regelmatig belachelijk gemaakt en bestempeld als dom en arrogant. Uiteindelijk bleek dit allemaal een sociaal experiment te zijn waar hij al sinds zijn 13e op broedde. Hij liet iedereen geloven dat hij gek was, net zoals Galileo dat in zijn tijd deed.

Na het lezen van het exclusieve interview met hem en zijn zusje Willow, wist ik het zeker: deze 17-jarige knul is een creatief genie. Hij haalt zijn inspiratie uit bomen, oude boeken en prana energy (lees: een spirituele vorm van therapie; de energie en vitaliteit die het hele universum doordringt). Hij gaat naar z'n prom als witgekleurde Batman en jurken behoren tot zijn dagelijkse kledij. Ik vind het inspirerend. You go kids!

 

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Danique

Beeld: Jaden, Willow Smith The Fader

een rariteitenkabinet vol afgedankte kleding

een rariteitenkabinet vol afgedankte kleding

'zijn zweetgeur heeft een therapeutische werking op me'

'zijn zweetgeur heeft een therapeutische werking op me'