viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

een rariteitenkabinet vol afgedankte kleding

een rariteitenkabinet vol afgedankte kleding

afgedankt.jpg

Een inspirerend boek blijft vaak nog dagen door mijn hoofd spoken en kan over de mogelijkheid beschikken me voor even naar een compleet andere plek te transporteren. Dit was ook het geval toen ik De Voddenkoningin van Saskia Goldschmidt, na twee dagen opslokken, dichtsloeg. Ik waagde me als het ware aan het hof van Voddenkoningin Koko. De vintage hype die de afgelopen jaren zijn opmars heeft gemaakt, had mij als 15-jarig meisje ook flink te pakken. Wat begon met uitstapjes naar de Episode voor Levi’s shortjes heeft zich ontwikkeld tot een rariteitenkabinet van shiny seventiesbroeken en oversized truien. Goldschmidt bracht mij terug naar de babyjaren van mijn geliefde vintage, tweedehands en andere afgedankte kledingstukken.

In haar boek beschrijft de auteur het komen en gaan van een waar glamour-vintage imperium: Koko’s. Ik volgde marktmeisje-tot-selfmade woman Koko in haar eeuwige zoektocht naar verse voorraden die de door haar bekroonde titel 'hip' kregen. Ze nam me mee op zoektochten in België (waar tevens het uiteindelijke startkapitaal van haar glamour imperium werd gevonden), reisjes door Amerika en garderobes vol couture en schimmige klerendealers. Haar winkel werd aangedaan door grote namen uit de modewereld ­– denk aan John Galliano en een piepjonge Viktor & Rolf. En dit alles met roerig 60/70/80’s Amsterdam als toneel.

Voor iedereen die haar hart heeft verloren aan kleding met een verhaal (of simpelweg frappante truien) is dit boek een absolute must.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Willemijn Schmidt

Beeld: Model Mayhem

waarom de wereld om vrouwen draait

waarom de wereld om vrouwen draait

de belofte van generatie z

de belofte van generatie z