viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

waarom de wereld om vrouwen draait

waarom de wereld om vrouwen draait

vrouwen.jpg

Iemand vertelde me laatst dat de wereld om vrouwen draait. ‘Het was vast een vrouw die dat uitkraamde’, luidt de reactie van mijn vriend als ik hem vertel wat ik zojuist heb gehoord en standvastig geloof. En inderdaad, hij heeft gelijk. Maar de bijbehorende argumenten spreken boekdelen. En ik geef toe: een beetje ironisch is het wel. Van het feit dat de meeste mannen hun nek verrekken als er een vrouw binnenstapt, ben ik al vaak getuigen geweest. Maar dat wij dat als vrouwen net zo goed (en misschien wel een tandje erger) doen, is iets wat ik me nu pas realiseer. In een fractie van een seconde wend je jouw blik af om de dame in kwestie van top tot teen te bekijken. En in diezelfde fractie draait de wereld wel degelijk -enkel en alleen- om de vrouw.

We vinden het vrouwelijk geslacht op veel vlakken nu eenmaal interessant(er). The Daily Mail verklaart dat vrouwen zich vooral vergelijken met vrouwen die ze tegenkomen op straat, met wie ze bevriend zijn of werken. Ze letten er dan vooral op of iemand slank is en wat diegene draagt. Zelfs bijna de helft van de vrouwen kleedt zich om indruk te maken op hetzelfde geslacht. Het zou ons 'een kick' geven als we een compliment krijgen van een andere vrouw; complimenten van mannen worden minder snel als waarheid aangenomen.

In tegenstelling tot vrouwen, is het belangrijkste motief bij mannen veelal: seks. Niet frappant als je je bedenkt dat hun gedachten elke 28 seconden seksueel getint zijn. Gewoonweg vriendelijk tegen een man zijn, kan in vele gevallen al de verkeerde interpretaties opwekken. Want wie weet niet, dat het verschil tussen vriendelijk zijn en flirten net zo klein is als het verschil tussen de bijvoeglijk naamwoorden 'lelijk' en ' apart' - wanneer je je moeder geen juiste reactie weet te geven op haar nieuw aangeschafte schoenen? Hoe deze verkeerde interpretatie te verklaren is? Het heeft alles te maken met de oerdrang van de man, stelt de Noorse wetenschapper Mons Bendixen in Science of Us (het wetenschapskanaal van NY Magazine). Mannen willen geen enkele kans mislopen om hun genetisch materiaal te verspreiden. Aha.

Het is nu niet dat ik geloof dat vrouwen beter zijn dan de man of andersom, want ik ben van mening dat iedereen, ongeacht geslacht, bepaalde kwaliteiten kan bezitten. Maar dat de wereld om vrouwen draait: ja, ik beaam. En dat dit voornamelijk met onze charmes en aanzien te maken heeft ook.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela 

Beeld: thecoolhour

alleen sukkels doen niet aan '10-mindfull-minutes'

alleen sukkels doen niet aan '10-mindfull-minutes'

een rariteitenkabinet vol afgedankte kleding

een rariteitenkabinet vol afgedankte kleding