viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

alleen sukkels doen niet aan '10-mindfull-minutes'

alleen sukkels doen niet aan '10-mindfull-minutes'

fine.png

Afgelopen week deelden we een artikel dat alleen sukkels het druk hebben. Blijkbaar had ik meer tijd nodig om het helemaal op me in te laten werken, maar ze hadden potverdomme echt gelijk - daar bij het NRC. Weken achter elkaar was mijn creatieve brein ver te zoeken. Had ik ein-de-lijk inspiratie voor een nieuwe opdracht, pleurde ik het diezelfde avond weer in mijn digitale prullenmand. Na een klein onderzoek door mijn agenda vond ik het antwoord: er was geen tijd. Geen tijd om mijn lichaam en geest met elkaar te kunnen verbinden. Was mijn ene afspraak al begonnen, zat ik bij de ander nog aan de koffie. Ik, de sukkel, was er verdorie gewoon weer ingetrapt. Maar hé, alleen de echte sukkel lost zijn probleem niet op. Er is hoop, ook voor jou. Misschien generaliseer ik het een en ander, maar even serieus: wanneer was het laatste moment dat je compleet niets deed? Compléét niets? Hoe tegenstrijdig is het dat we onze geest de ganse dag volproppen met volstrekte onzin en we het geen minuut rust gunnen, terwijl onze geest één van de belangrijkste bronnen is van ons lichaam? Ga eens na welke gedachten en gesprekken er per dag nu écht toe doen. We slokken onze geest op met onbelangrijke zaken terwijl het juist dátgeen is dat ons de mogelijkheid geeft te waarnemen, te voelen, te leven. Waar zijn we nu eigenlijk in godsnaam mee bezig? Is het nu echt zo moeilijk onszelf 10 minuutjes per dag rust te gunnen?

’10 mindfull minutes’ - een talk van Andy Puddicombe - als transformatieve kracht van het verfrissen van je geest, gewoon door het huidige moment bewust te ervaren. Het laat me opnieuw beseffen dat we vaker deze rustmomenten moeten nemen, mocht je niet verder door het leven willen gaan als sukkel, tenminste. Ineens begrijp ik ook die heldere momenten van inspiratie en oplossingen, die je hebt in de douche of op de wc (je kent ze wel). Laten we die momenten niet koesteren en negeren, maar koesteren en stimuleren. Momenten waarin we onszelf -simpelweg- overlaten aan onszelf en het huidige moment. Geen gisteren, straks of morgen, dus.

Een sukkel is in mijn ogen dus iemand die iets doms doet en er vervolgens niets aan verandert. En in mijn ogen begint verandering bij bewustwording. Laten we bewust worden van 'het belang van het nu', stoppen met die verdomde busyness, en onszelf veranderen in een beter mens met meer creativiteit. We willen die quarter-life crisis immers liever ontwijken dan omarmen.

THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

[embed]https://www.ted.com/talks/andy_puddicombe_all_it_takes_is_10_mindful_minutes?language=nl[/embed]

Beeld: zen-mess.tumblr.com

de drang om op elkaar te lijken

de drang om op elkaar te lijken

waarom de wereld om vrouwen draait

waarom de wereld om vrouwen draait