viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

kerst is een 'moetje'

kerst is een 'moetje'

1bc19d46d636a5e1d078e5ce4feb3d3e.jpg

Kerst staat alweer bijna voor de deur. Wat heet: gedwongen gezelligheid en ongegeneerd zoetigheid naar binnen duwen. Met dat laatste heb ik -als vanzelfsprekend- geen probleem. Met het eerste deel ik daarentegen een haat-liefdesverhouding. Hoewel het natuurlijk heel gezellig kan zijn, met de hele familie aan één tafel, bezorgt het gevoel 'het leuk te moéten hebben' me kopzorgen. Want 'niemand mag met Kerst alleen zijn' wordt ons jaarlijks door R. ten Brink ingepeperd - durf daar maar eens iets tegenin te brengen. En dus wordt er al weken (wat zeg ik: maanden) vóór de 25e besproken wie met wie zal zijn.

Ik moet bekennen dat er wel een reden is voor mijn negatieve praatje. Mijn feestdagen zullen vanaf nu anders zijn dan de jaren ervoor. Er staat één lege, koude stoel aan tafel die nooit meer wordt opgevuld. Een plek die noch met culinaire hoogstandjes, noch met liters wijn en brede glimlachen, kan worden verwarmd.

Wellicht herken je het gevoel.

 

Als ik een wens zou mogen doen

Eén wens, gewoon omdat dat mag

Dan zou ik samen met jou zijn

Zijn om het zijn en zonder dag

 

Zodat er nooit een afscheid is

En we eindeloos slenteren

Zonder toekomst, zonder verleden

Onze reis kent geen bestemming.

 

 

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Gabriela

 

 

Beeld: Katarzyna Parejko

het geef-feestje

het geef-feestje

de drang om op elkaar te lijken

de drang om op elkaar te lijken