viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

deze persoon zet zich al het héle jaar in voor anderen

deze persoon zet zich al het héle jaar in voor anderen

wildbelles.jpg

Gezien barmhartigheid deze week weer bij iedereen leeft, hier een voorbeeld van iemand die zich het hele jaar door voor anderen inzet. Het liefst zetten we onze vriendinnen natuurlijk allemaal op een voetstuk, maar Lieke is niet alleen een geweldige vriendin voor mij, maar ook voor mensen bij wie alle hulp welkom is. Specifieker: mensen die gevlucht zijn uit een oorlogsgebied.

Tot een paar maanden geleden verleende Lieke financiële, juridische en emotionele hulp en dit alles op vrijwillige basis. Nog voordat ze haar master politicologie kon afronden, kreeg ze een baan bij Vluchtelingenwerk Nederland. “Ik ben zo blij dat ik een plek heb gevonden waar ik de hele dag over vluchtelingenproblematiek mag praten, zonder dat iemand mij zat wordt!”

Soms heeft ze moeite met dingen loslaten: “Hebben deze mensen wel door dat er op dit moment duizenden mensen op de vlucht zijn?” vroeg ze een keer op een vrijdagavond in een afgeladen café, terwijl ik voorzichtig aan mijn witte wijn nipte. Gelukkig kan ze ook relativeren. Als ik naar een drum ‘n bass feestje ga, is zij degene die de hele nacht naast me staat te springen, en we anderen verbazen met onze conditie (waar we dan prompt over blijken te beschikken).

Ik ben enorm blij dat ik haar in onze studententijd - die we uiteraard met veel nostalgie koesteren – heb leren kennen; mijn feministische, wereld-verbeterende, prachtige, Schotse vriendin Lieke Galbraith. Door haar wordt de wereld een klein beetje mooier.

interview elanur

Interview vormgegeven door Rik Keeris

Naam: Lieke Galbraith

Werk: project-medewerker (Vluchtelingenwerk Nederland)

IN EEN PERFECTE WERELD, ZOU IK:

– Toevoegen: meer Malala’s

– Verwijderen: ongelijkheid, beginnend met white privilege

MIJN DEFINITIE VAN:

– Mode: alles wat betaalbaar, mens- en milieuvriendelijk is

– Co-creatie: brainstormen over sociale initiatieven met andere enthousiastelingen

– Blijdschap: succesvolle gezinshereniging van een client

– Fijne plek: op de bank met mijn vent kijkend naar Midsomer Murders

DIT ZOU IK REDDEN UIT MIJN HUIS:

Mijn hypo-allergene kat, die is een fortuin waard.

INSPIRATIE IN 4 WOORDEN:

– Filosofie

– Humanisme

– De kerstgedachte

– Feminisme

FAVORIETE WINKEL:

De marktplaats-app.

VIEW OVER ONZE GENERATIE:

Er is hoop.

PERFECTE KLEDINGSTUK:

Polkadot dress.

PROJECT WAAR IK MOMENTEEL MEE BEZIG BEN:

Twee supertoffe kinderprojecten vanuit Vluchtelingenwerk gericht op kinderen in asielzoekerscentra. En eigen project (opstart) gericht op educatie-achterstand bij kinderen.

IK BEN TROTS OP:

Mijn moeder die sinds kort taalcoach is van Iraanse vluchtelingen en altijd met mij zij aan zij meedoet aan liefdadigheidsacties!

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Elanur Colak

Beeld: wildbelles

onze rits aan begeerde Instagram-accounts

onze rits aan begeerde Instagram-accounts

het geef-feestje

het geef-feestje