viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de glimlach van een vreemde

de glimlach van een vreemde

glim.jpg

Een tijdje geleden was ik aan het hardlopen (één van mijn goede voornemens, u begrijpt). Echter ging het totaal niet als gepland. Neerslachtig plofte ik neer op een bankje, luisterend naar de sombere muziek uit mijn oortje. Eenmaal in mijn depri-toestand beland maalde ik automatisch over alle dingen die op dat moment fout gingen. Ik was alleen, tot een vrouw met haar hond langs mij liep. We kenden elkaar niet, toch glimlachte ze naar me. Ze vertelde me hoe leuk ze mijn shirt vond. Per direct waaiden mijn negatieve gevoelens over en kwamen er vrolijke voor in de plaats. Plots merkte ik de eerste lentestralen en zingende vogels op. Een verraste 'oh, dank je wel' ontsnapte mijn lippen. Deed ze dit nu expres omdat ik er zo neerslachtig bij zat? Of vond ze mijn t-shirt oprecht mooi? Beide waren goede argumentaties voor een kleine moeite (het compliment) met een groot effect (de glimlach van oor tot oor). De glimlach is behoorlijk underrated. Een warme lach is als een kattenfilmpje: lief. We zouden het vaker moeten doen, want hé, het schijnt ons gelukkig te maken. En zelfs al lach je zonder vooraf blije gevoelens te hebben, word je alsnog automatisch vrolijker om de hersenen endorfine en dopamine aanmaken.

Zoals ik net al illustreerde kan een simpel complimentje je gemoedstoestand in seconden veranderen. Niet alleen in mijn geval bij random vreemden, maar ook bijvoorbeeld op de werkvloer. Het bevordert de werksfeer, is een goede ijsbreker en brengt algeheel meer gelukkige mensen in deze wereld. En dat laatste is altijd welkom.

Anno 2016 kan het vleiende gevoel van een compliment ook al bereikt worden met een goedgeplaatste like of leuke reactie. Ik betrap mezelf er ook op dat ik glimlach van een lief bericht met kusjes emoji.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Danique Levering

Beeld: Naomi Wong

als we ons ego zouden laten varen

als we ons ego zouden laten varen

een onverwachte speed-date

een onverwachte speed-date