viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de eenmanskuur

de eenmanskuur

water.jpg

Ik draai de kraan open. Het monotone geluid van een ouderwetse ventilator mengt zich met het geluid van stromend water. De kleine betegelde ruimte zorgt voor een fijne akoestiek. Het brengt mij automatisch in een aum mantra atmosfeer. Het warme water over mijn nek en schouders is als een warme omhelzing. Dit is mijn 'me' momentje; afgezonderd van buitengeluiden, een mobiel vol notificaties en ongelezen magazines. Met de badkamerdeur op slot ben ik letterlijk afgesloten van de wereld om mij heen. Een klein doucheraampje geeft mij nog een laatste blik op de wereld, voordat 'ie beslaat en mij ook dat zicht ontneemt. Er is niks wat mij nog kan afleiden en ik kan mijn gedachten de vrije loop laten. Ik doe mijn ogen dicht, en soms ga ik er in kleermakerszit bij zitten. Ik heb een haarmasker in mijn haar. De douche is de bron van mijn diepste gedachten, zelfinzichten, grote toekomstbeelden, de terugkeer van verre herinneringen, keuzes van mijn dubio’s en de oplossingen voor mijn gepieker. Anno 2016 wordt privacy steeds zeldzamer. Denk aan open werkplekken, glazen muren, cookies die je achtervolgen en de vingerafdrukherkenning op je mobiel. Alles wordt smart, wat handig is, maar ook betekent dat alles data verzamelt over jou en je gedrag. Steeds meer dingen leiden mij af, waardoor ik mezelf steeds minder goed kan concentreren. Ik koester mijn douche als plek om me te verstoppen en als plek voor het her-opladen van mijn lichaam en geest. Deze betegelde kamer van 2 bij 2 is als een ideeën-box en meditatieruimte ineen. Het kan ook de perfecte plek zijn voor je 10 mindful-minutes – het denken aan even helemaal niets. Voor mij is de douche een soort klankbord, mijn innerlijke zen en mijn therapeut.

En je had het misschien al geraden, dit artikel is voortgekomen uit de douche.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Danique Levering

Beeld: lua-a.tumblr.com

de terugkeer van de victoriaanse preutsheid

de terugkeer van de victoriaanse preutsheid

mannen, vrouwen, oriëntaties en getallen

mannen, vrouwen, oriëntaties en getallen