viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

mannen, vrouwen, oriëntaties en getallen

mannen, vrouwen, oriëntaties en getallen

800x480.jpg

Ik werd onlangs op een feestje verleid. Het was een prachtig exemplaar; pas twintig, met 'Lord of the Rings-achtig' blauwe ogen. Eigenlijk te mooi om hetero te zijn, maar hij verzekerde me meerdere malen dat wel te zijn. Ik bleef pushen, mét resultaat, want even later ontglipte hem het gegeven dat hij net een relatie achter de rug had met een man van vierendertig. Het boeide me niet zo veel; bi, hetero, homo. Ik zat nabij het damestoilet en vond het op dat moment belangrijker mijn avondmaal binnen te houden. Ondanks de oprispingen, kreeg de jonge god het voor elkaar me af te leiden. Toen hij naar mijn leeftijd vroeg, triggerde hij mijn interesse.

‘Achtentwintig? Whooo…. dan ben je eigenlijk te oud.’

Zijn ongekunsteldheid raakte me. Ik voel me niet oud en was dus niet beledigd, maar ik realiseerde het me wel; ik ben bijna dertig. Acht jaar ouder en ja, iemand die acht jaar ouder is dan ik, vind ik ook imponerend. Als bijkomstigheid van mijn lach-kick raakte ik over de misselijkheid heen en binnen een paar minuten stond ik weer op de dansvloer.

Het enige dat steekt (ja, toch wel) is dat - ondanks dat ik jonger ben dan zijn vorige partner - ik als vrouw in die leeftijdscategorie (en zelfs nog een categorie lager) ‘te oud’ ben. For your information: het weerhield hem er niet van alsnog zijn tong in mijn mond te willen steken en een Facebook-zoekmachine onder mijn snuit te houden.

Eén van de meest besproken vrouwen in de media praat openhartig over wat iedereen al denkt: ze is een jaartje ouder geworden. Zo vertelde Halina Reijn aan De Volkskrant (24 december): ‘Ik zat in Australië op een hotelkamer om La Voix Humaine te spelen, (…) ik dacht: ik ga naar het strand. Daar waren allemaal leuke blonde surfjongens - ik keek natuurlijk, ik zocht contact. Kijkt er een terug met zo'n blik van’ – ze kijkt misprijzend – ‘wat moet jíj nou?’

Lachend: ‘Ha, ik was even vergeten dat ik bijna 40 was.’

Dat je leeftijd een komisch effect kan hebben wanneer je in je flirt-schoenen staat, is ook een bijkomstigheid. De enige voorwaarde is wat stevigheid, in die schoenen.

De volgende ochtend werd ik wakker, checkte m’n mailbox, daarna Facebook, en zag ik een bericht van… juist.

Time doesn't exist, so what about age?

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Elanur Colak

Beeld: adererror.com

 

de eenmanskuur

de eenmanskuur

als we ons ego zouden laten varen

als we ons ego zouden laten varen