viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

hoe individueel is individualiteit?

hoe individueel is individualiteit?

3a7532455c4d7418525df6dcc7cc9989.jpg

‘Maar wat is mode dan?’ We zitten in de rookruimte van een niet nader te beschrijven establishment. Dat mijn gesprekspartner niet de enige is die met deze vraag in zijn hoofd zat, blijkt wel aan de suggesties van Google-almighty. Na een paar minuten vol serieuze overpeinzingen – zo ver dit mogelijk was – bleef ik hem ook een antwoord schuldig. Na een week vol Couture-shows, waarin we werden getrakteerd op de creatieve hersenspinsels uit de hoogste kringen van de modewereld, zette ik mijzelf ook weer eens voor deze vraag. Want wat had een half jaar rondlopen op een moderedactie en het schrijven van nieuwsberichten mij geleerd over wat nou écht mode is? Een blikje in de H&M en de Zara leert ons dat we ons nu echt in een seventies-broek moeten hijsen (guilty) en deze het liefst combineren met een coltrui (double guilty) en blokhakken.

Intens geïnspireerd word ik door Alessandro Michele en ik heb me dan ook vol overgave in zijn quirky looks heb gestort. Zijn collecties schreeuwen om diversiteit en individualiteit – twee pijlers die ik zelf altijd hoog in het vaandel heb staan. Maar is dit niet gewoon de nieuwe modegrill die we allemaal volgen? Om het over een jaartje allemaal weer achter in de kast te gooien? Want hoe individueel is mijn individualiteit als deze op alle straathoeken te koop is?

Geschreven door Willemijn Schmidt

Beeld: Harleth Kuusik

de nutteloosheid van de achterliggende gedachte

de nutteloosheid van de achterliggende gedachte

de terugkeer van de victoriaanse preutsheid

de terugkeer van de victoriaanse preutsheid