viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

interview: iris van hees - the wolfpack

interview: iris van hees - the wolfpack

iris.jpg

Als Iris haar leefomgeving omschrijft, noemt ze ‘Team Leefomgeving’, een pact dat ze heeft gesloten met vriendlief Huub en hond Henk die de ‘bubble’ omschrijft waarin ze zich fijn voelt. Huub en Henk zijn de twee constante waarden, maar er zijn ook variabelen die het tot haar leefomgeving maken. ‘Mijn leefomgeving is niet per definitie plaatsgebonden.’ De toon van het gesprek is meteen gezet en een uur lang mogen we elkaar inspireren. We laten haar realiseren dat ze eigenlijk best wel een denker is.

Onderdeel van onze co-creatie met Premium Supply Store & Reell – The Wolfpack

Lancering: zaterdag 27 februari, 20:00, Nijmegen.

IRIS VAN HEES - @IERISCH

EIGENAARESSE PORCH PEOPLE, FASHIONAGENT BIJ UNICULT, SCHORPIOEN, INDIVIDUEEL ADVIESBUREAU.

Uiterlijk vertoon: zij draagt: ‘The Wolfpack’ t-shirt black + zwarte skinny + chunky boots. Leefomgeving: ‘Team Leefomgeving’. Geslacht: teef. Kleur ogen: groen-bruin. Vacht: ruwharig met meerdere kruinen. Lengte: 1.65. Geboortejaar: 1987

Wat is jouw definitie van comfort?

‘Ik voel me heel comfortabel bij mensen, of in een omgeving, waar de sfeer erg open is. Waar er een open attitude is, waar mensen zichzelf durven te laten zien en een mening durven te geven. Dit zijn ruimtes waar mogelijkheden eindeloos zijn. Ik kom oorspronkelijk uit Utrecht en toen ik naar Nijmegen verhuisde had ik moeite met het maken van connecties, met mensen om mij heen. Ik kreeg de indruk dat mensen in dit deel van het land doorgaans niet zo snel de achterkant van hun tong te laten zien. Vaak was alles altijd goed en vredig. Daar is niks mis mee, maar ik kon me niet voorstellen dat dit de realiteit is. Ik voelde me daardoor weleens een vreemde eend in de bijt: “ben ik echt de enige met issues?” Gelukkig is dat is nu veranderd.’

Zou je ooit weer teruggaan naar Utrecht? ‘Nee, zeker niet. Ik houd van Nijmegen!’

Waar kom je het liefst buiten je eigen leefgebied?

‘Op de ijshockeybaan, waar ik vroeger veel tijd heb doorgebracht. Kijken naar ijshockey is een soort meditatie voor me. Verder verbreed ik graag – letterlijk - mijn horizon door andere steden te bezoeken, gebouwen te bekijken en overal espresso macchiato’s te drinken.’

 

‘Als je tijd zou verwijderen, zou de focus in het leven zoveel meer naar gevoel verschuiven’

 

Als je iets zou mogen verwijderen uit de wereld, wat zou dat dan zijn?

‘Tijd. Ik zou graag in een wereld leven waar tijd niet zo’n issue is. Dat is niet omdat ik tijd tekort heb, want doelen stellen kun je ook zonder. Maar het is mentaal, de mind die het niet aankan. Als je tijd zou verwijderen, zou de focus in het leven zoveel meer naar gevoel verschuiven. Dan gaat het er bijvoorbeeld niet om dat je iemand te lang niet hebt gezien, maar dat je diegene mist.’

Waar en wanneer voel jij je het meest een alpha-vrouw?

‘Op het moment dat ik een groot besluit heb gemaakt; zo een die heel spannend is om alleen te maken. Als ik dan toch de knoop heb doorgehakt voel ik mezelf echt helemaal ‘de man’ (ha).’

Heb je hier anderen bij nodig?

‘Nee, ik kan het heel goed zelf. Maar ik ben wel het type dat om advies vraagt.’

Wat vind je zo mooi aan de collectie van Premium x Reell?

‘Ik hou – obviously (zie foto, red.) - van tatoeages en wilde altijd al zo’n crazy wolf met zes ogen op mijn lichaam laten vereeuwigen. Het is echt toeval dat het ontwerp van de collectie van RPSS zo op mijn eigen tattoo-ontwerp lijkt. Ik vind het supercool dus! Daarnaast bestaat de kleding uit kwalitatief goede basics. En daar kun je er nooit genoeg van hebben.’

Totaal mee eens. Oké, willen we nog één ding van je weten: Wat is jouw visie op het leven?

‘Mijn visie op het leven is altijd in transitie. Ik wil blijven leren, mezelf blijven ontwikkelen en vooral nooit stilstaan. Momenteel is mijn belangrijkste visie op het leven: probeer je bewust te zijn van je ego en wanneer deze je wellicht in de weg zit. Het stemmetje dat roept ‘ik durf niet’, ‘ik ben bang’ of juist ‘ik heb gelijk’. Het is goed om deze zo nu en dan naast je neer te leggen, als je echt iets wil bereiken.'

- THE VIEW CONCEPTS

www.porchpeople.nl

www.uni-cult.com

IRIS

 

Foto door Bram van Horen – Reell

Grafisch design: Jeroen – TheOlifants

Tekst en concept: THE VIEW CONCEPTS

EVENT

Oproep aan zij die - te allen tijde - Top 40-hits grijs draaien

Oproep aan zij die - te allen tijde - Top 40-hits grijs draaien

interview: rocco van de staat - the wolfpack

interview: rocco van de staat - the wolfpack