viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

interview: roscovitsch - the wolfpack

interview: roscovitsch - the wolfpack

rosco.jpg

Hoor je de naam Roscovitsch, dan denk je aan rap. Althans, dat is hetgeen waarmee hij bekend werd. Raak je echter met hem in gesprek, ontdek je dat hij tal van kwaliteiten en dromen bezit. Zo begeleidt hij opkomende talenten uit de Urban-scene bij New Arts en is hij creatief bedenker bij muziekplatform Kamp Ras waar hij de klappen van de zweep opvangt voor de nieuwe generatie. We ontmoeten hem in zijn studio in de Lindenberg, waar hij ons naar zijn ‘volwassen versie’ van een speeltuin leidt: de theaterzaal. Onderdeel van onze co-creatie met Premium Supply Store & Reell – The Wolfpack

Lancering: zaterdag 27 februari, 20:00, Nijmegen.

ROSCOVITSCH -  @KAMPRAS

ARTIEST & COACH 

Uiterlijk vertoon - hij draagt: ‘The Wolfpack’ t-shirt, woolen jack & beany + Reell broek + Adidas Skateboarding Busenitz schoenen van 24/7. Leefomgeving: Nijmegen. Geslacht: reu. Kleur ogen: donkerbruin. Vacht: glanzend met manen. Lengte: 1,75. Geboortejaar: 1980

Rosco deelt op filosofische wijze zijn visie op de wereld. Hopelijk is het hem niet opgevallen, maar we hingen aan zijn lippen.

We zijn hier in jouw territorium, jouw comfortzone. Wat inspireert je aan deze plek?

‘Dit is een plek waar ik vaak heb opgetreden, waar kinderen optreden, waar kinderen theater maken. Er wordt hier gedanst. Je kunt hier je creatieve geest de vrije loop laten. Dit is een plek waar je écht jezelf kunt zijn. Het is mijn volwassen versie van een speeltuin.’

Wat is jouw definitie van comfort?  

‘Rust. En hasj. Oh, en zon! Is dat afgezaagd?’

Nee, wij denken van niet. Wat zou je redden uit jouw brandende territorium?

‘Mijn sneakercollectie. Ik koop mijn schoenen overal. Vooral bij Premium Supply Store, maar ook bij veel kleine winkeltjes als ik in andere steden ben.

 

‘Kijk verder dan je neus lang is en verbreek je comfortzone.’

 

Waar kom je het liefst buiten je eigen leefgebied?

‘In Suriname, daar ben ik namelijk geboren en dat is tevens de plek waar ik later oud wil worden. Nederland is een prachtig land en biedt veel mogelijkheden; ik ben dan ook heel blij met wat ik hier allemaal al tot nu toe heb gedaan. Maar in Suriname liggen mijn roots. Daar woont mijn familie, de rest van mijn roedel.’

Als je iets zou mogen toevoegen aan de wereld, wat zou dat dan zijn?

‘Dat mensen gaan inzien dat diversiteit in mensen, culturen en waarden juist het krachtigste middel is dat de wereld misschien nog kan redden. Men is bang voor het onbekende. Dát willen ze verbannen, daar zijn ze boos op en willen ze oorlog mee voeren. Ik geloof dat iedereen iets positiefs heeft in te brengen – laten we daar juist wat mee doen. Kijk verder dan je neus lang is en verbreek je comfortzone.’

 En wat zou je willen verwijderen?

‘Multinationals die de dienst uitmaken. En oorlog. Jeetje, ik word echt oud.’

Haha, we zijn het compleet met je eens. Waarom zijn mode en muziek zo belangrijk in jouw wereld?

‘Dat zijn de dingen die me echt even uit de realiteit kunnen trekken. Uit een soms vervelende realiteit. Daarbij hebben mode en muziek veel met identiteit te maken.’

En in jouw geval een heel diverse identiteit.

‘Ja, ik ben begonnen als rapper; met het maken van muziek en het verkopen ervan. Gaandeweg leverde dit me ook collaboraties met winkels als Premium en dergelijke – zo kwam ik toentertijd met mode in aanraking. Young Thug (een Amerikaanse rapper uit Atlanta, red.) droeg destijds tijdens één van zijn concerten een van mijn ontwerpen. Dat soort dingen zijn meer waard dan je in geld kunt uitdrukken.’

‘Dat gezegd hebbende: ik vind de stoffen en het ontwerp van deze jas heel sick. Ik houd van goud, de ritsen maken het af.’

- THE VIEW CONCEPTS

www.kampras.nl

www.facebook.com/ KampRasCollectief / Roscovitsch / DeuxDeux

ROSCO

 

Foto door Bram van Horen – Reell

Grafisch design: Jeroen – TheOlifants

Tekst en concept: THE VIEW CONCEPTS

EVENT

interview: koko kelly - the wolfpack

interview: koko kelly - the wolfpack

interview: navarone foor - the wolfpack

interview: navarone foor - the wolfpack