viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

how to crash: het boekenbal

how to crash: het boekenbal

boekenballie.jpg

Het boekenbal luidde zoals vanouds deze week vol boekenglorie in. En geef toe, wie van ons droomt er niet van om dit prestigieuze evenement, waar Mulisch in vroegere tijden steevast zijn positie op de trap innam en blijkbaar werd gepijpt tussen de coulissen, eens eventjes goed the crashen. Ik en mijn ‘literaire’ vrienden wel, in ieder geval. En ons grote voorbeeld? Die deed het ons – fictief wellicht – in Giph al eens dunnetjes voor. Afgelopen jaar onketende zich een waarderingsvloed van Giphaans-proporties over mijn vriendengroep. Liefde is een feest, Giph en Ik omhels je met duizend armen werden uit de diverse kringloopwinkels gehaald – want wie koopt zijn boeken nou nog nieuw – en voor ik het wist werd er op huisfeesten, kroegentochten en literaire bijeenkomsten Ronald Giphard gequoot. Was Brouwers ooit het licht der Nederlandse literatuur voor Giphart, is Giphart dit nu voor ons.

Waarom vinden wij dit boekje, vol anekdotes over borrels, trio’s en gesprekken vol wanspraak en grootheidswaanzin, zo charmant? Die vraag is eigenlijk heel makkelijk te beantwoorden.

Waar Giph het leven vertelt in een wereld waar iedereen Nederlandse literatuur schijnt te studeren, shitty bijbaantjes heeft á la het iconische café De Wingerd of niets liever wil dan in contact komen met zijn literaire held, is Giph een van de meest herkenbare boeken die je in je studententijd kunt lezen (ook al claim je nooit een boek te lezen naast je studieboeken). Dus hup, ga naar de kringloop, waar het hoogstwaarschijnlijk op je ligt te wachten.

Geschreven door Willemijn Schmidt

 

Beeld: lisa says gah

een ode aan het gewoontedier

een ode aan het gewoontedier

grenzen doorbreken met chimamanda ngozi adichie

grenzen doorbreken met chimamanda ngozi adichie