viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

een ode aan het gewoontedier

een ode aan het gewoontedier

gewoontedier.jpg

‘Ongeveer zo’n vijf jaar van mijn leven heeft het me gekost,’ klaag ik tegen iedereen die het wil horen. Het weekendje weerzien met een liefje in Boedapest had zo’n fysieke inslag gemaakt op mijn gestel, dat ik het blijkbaar nodig vond om de vermoedelijke impact met man en macht aan zo ongeveer iedereen te verkondigen. Tijd voor een serieuze reflectie op mijn zelfvermeende mondaine aard. ‘Well you’re the party girl,’ is wat er me verteld wordt na een rondje reflecties om 6 uur in de ochtend. Alhoewel ik inderdaad roep om meer bier en meer dansjes, verantwoordelijk ben voor de sleutels van het appartement maar géén idee heb waar die zich bevinden en zojuist de camera van mijn mobiel onklaar heb gemaakt, ben ik het achteraf toch niet zo met nieuwe shrink eens.

Want als ik dan toch iets bij uitstek ben, is het een gewoontedier. Alleen kan ik het vrij goed verbergen achter spontane huisavondjes – bier drinken en toch m’n pyjama aan doen! – welgetimede Instagram-foto’s en een geheel tweede persoonlijkheid zodra ik met een beetje alcohol in aanraking kom. Dus achteraf is het helemaal zo gek nog niet dat ik na een weekend cocktails drinken (in plaats van bier), slapen in een kamer vol meisjes (in plaats van knuffels) en weinig slaap (in plaats van dagen in bed) er vijf jaren van mijn leven afgesnoept zijn.

Maar zo erg is dat ook allemaal niet. Want volgens mij is iedereen stiekem een gewoontedier.

Geschreven door Willemijn Schmidt

gewoontedier2

Beeld: Maurizio Di Iorio

het recht om jezelf opnieuw te ontdekken

het recht om jezelf opnieuw te ontdekken

how to crash: het boekenbal

how to crash: het boekenbal