viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

het recht om jezelf opnieuw te ontdekken

het recht om jezelf opnieuw te ontdekken

verleden.jpg

Ik ontvlucht mijn 'vrije' zaterdagmiddag (zoals blijkbaar de hele stad) naar een koffietentje om de hoek van mijn huis. Ik heb nog wat werk te doen en dat gaat buitenshuis vaak beter. Ik bestel een cappuccino, klap mijn laptop open en als ik over mijn laptop heen kijk, zie ik een man en een vrouw in de hoek op een bank zitten. Ik schat ze beiden een jaar of 30. Ze hebben een date, zo zal later blijken. Een klein half uurtje na mijn aankomst vertrekt de man. Binnen vijf minuten wordt zijn plek op de bank vervangen door een vrouw van dezelfde leeftijd. Er wordt nog een koffietje besteld en de net vertrokken man wordt onmiddellijk met verve besproken en beoordeeld. Hij had het lef gehad om tijdens hun afspraak zijn telefoon op te nemen: on-ac-cep-tabel. Het duurt niet lang voor zelfs het – voor de twee vrouwen onbekende – stelletje op de bank tegenover de date-plaats delict zich ermee gaat bemoeien. Ze hadden erg moeten lachen toen hij over zijn was begon. Ja, dat vond ze zelf ook zo gek. 'Er was niet echt 'n klik, zeg maar.' Terwijl ik het gesprek – wat overigens opvallend veel weg heeft van een jury-oordeel tijdens een aflevering van Idols, maar met een meer emotionele Jerney Kaagman – aanschouw, vraag ik me af of ik zelf ook zo moeilijk doe over mannen. Ik ben inmiddels bijna twee jaar blij met een heel leuk vriendje, maar in de ruim twintig jaren daarvoor geloof ik niet dat mannen überhaupt in mijn vocabulaire voorkwamen. Om eerlijk te zijn boeide ze me simpelweg niet echt (sorry mannen). Er is me om die reden dan ook meer dan eens gevraagd of ik misschien niet lesbisch was. Dat ik niet verliefd werd op vrouwen werd daarbij gemakshalve even buiten beschouwing gelaten.

Van media theoreticus Douglas Rushkoff leerde ik dat de Joodse Talmoed zegt dat je iemand niet aan zijn verleden mag herinneren. Het is simpelweg gemeen om iemand af te rekenen op beslissingen van jaren geleden, maar daarnaast ontneem je zo iemand ook het recht om zichzelf opnieuw uit te vinden. Ik zal je eerlijk bekennen dat ik er zo nu en dan spijt van heb dat ik me niet eerder met de liefde heb gemoeid. Mannen zijn immers best leuk, en daten is lastig, maar de moeite waard. Misschien heb ik wel degelijk wat gemist. Toch moet ik ophouden met mezelf mijn gebrek aan ervaring in de liefde kwalijk te nemen. Ik heb immers nog genoeg te ontdekken.

Geschreven door Kelly van den Bosch

Beeld: Katrin Korfmann

tot tien tellen

tot tien tellen

een ode aan het gewoontedier

een ode aan het gewoontedier