viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

te veel in het nu

te veel in het nu

whereareyou.jpg

Een tijd geleden nam ik mezelf voor meer in het nu te leven. Ik weet niet zeker of je je dat ‘voor kunt nemen’, maar ik deed het. Bewuster met het huidige moment bezig zijn, daar was ik op reis naartoe. Het verleden zat me niet zo dwars, maar vooral de toekomst bood me een kop vol zorgen. Mijn stress voor morgen, overmorgen en volgende week zat mijn geluk in de weg. Onbelangrijke vragen woedden door mijn hoofd: hoe ga ik van A naar B komen, waar ga ik geld vandaan halen, of hoe ga ik volgende week woensdag alles in één dag managen? Terwijl ik tot en met die volgende week woensdag warempel nog 100 andere (fijne) activiteiten gepland had, die volledig aan mijn bewuste voorbij gingen. Vraag me hoe ik binnen een tijdsbestek van een aantal maanden mijn geluk weer heb gevonden, want ik zit zowaar com-pléét in het huidige moment. Mijn antwoord: minstens één avond in de week met jezelf afspreken, pas vanaf maandagochtend in je agenda kijken en het allerbelangrijkste: ‘vertrouw’. Omarm het cliché dat het echt allemaal wel goed komt. In the end dan. Oh, en: fuck de regen, kapotte fietsen, knappende boodschappentassen en te veel wegrijdend ov-tegoed.

Gebleken is dat ik iemand ben van de extremen. Geen grijs gebied, maar zwart, of wit. Zoals sommigen doorslaan in het verzamelen van kortingsbonnen van van-alles-en-nog-wat, bleek ik door te slaan in het ‘in-het-nu’ leven. Wat gebeurde was niet dat de stress voor morgen werd vervangen door een sereen gevoel in het huidige moment, maar door te veel nonchalance. Hoe dit tot uiting kwam? Toen ik dinsdagochtend, aangekomen in Nijmegen voor werk vanaf Amsterdam - na een notabene verschrikkelijke treinrit - tot de conclusie kwam dat ik de gehele dag afspraken had in Amsterdam. Ongeveer zo’n vijf minuten bij mijn huis vandaan. Op de terugweg zat ik zo te dromen in het godsgloeiende ‘nu’ dat ik vergat over te stappen in Utrecht. Voilà, het resultaat. En dit is maar een greintje van de dagelijkse taferelen die zich momenteel in mijn leven afspelen. Ik hoor je giechelende medelijden, dank daarvoor.

Om eerlijk te zijn: ik weet niet waar ik me slechter bij voel; stressvol over morgen, of onnozel in het nu. Voor 'nu' geef ik in elk geval de schuld aan twee mede-treinreizigers die een aantal weken vóór mijn ommekeer spraken over 'mensen die geen biertje in de kroeg kunnen plannen zonder agenda'. Ik voelde me aangesproken en concludeerde dat leven zonder agenda wellicht een goede methodiek zou zijn voor mijn zelfverzonnen 'retraite'. Ook dat bleek te extreem.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora

beeld: fellintothewell

de zoektocht naar het feministisch manifest van 2016

de zoektocht naar het feministisch manifest van 2016

haten op de kardashians is zó anno 2015

haten op de kardashians is zó anno 2015