viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

vrouwen zijn heilig

vrouwen zijn heilig

god-is-a-woman.jpg

Vrouwen zijn heilig. Vergeet wat je Indiase buurjongen zei, koeien zijn niet heilig. Vrouwen zijn heilig. En sinds ik er achter kwam dat er met mijn geslachtsdeel iets raars gebeurt als ik denk aan een mooie vrouw, ben ik een fanatiek aanhanger van het heiligdom dat Vrouw heet. Ze zijn de mooiste wezens op aarde. Ze zijn ondoorgrondelijk als Gods wegen. Sterker nog, ik ben ervan overtuigd dat God een vrouw is. Ik word namelijk altijd gestraft voor dingen die ik zeven maanden geleden om kwart over zes deed. Alleen vrouwen onthouden dat soort dingen. God is een vrouw en ik bid tot mijn knieën versleten zijn. De hemel zal op mij wachten, alwaar er lekker gekookt zal worden en mijn kleren altijd netjes gestreken. Maar, zoals bij alle geloofsovertuigingen, heeft het vrouwisme te maken met secularisering. Onze denkbeeldige kerken lopen leeg en dat ligt niet aan de volgelingen. In andere geloven zou dit misschien godslastering zijn, maar mijn godinnen staan hierboven: vrouwen, het ligt aan jullie zelf.

In de wereld waarin ik leef (lees: hippe Amsterdamse Instagramwereld) is vorm vaak belangrijker dan inhoud. En hoewel ik een groot fan van vrouwelijke vormen ben, mis ik af en toe wat inhoud. Ik heb het voorrecht mij vaak te omgeven met mooie vrouwen. Dat zie ik elke keer weer terug als ik mijn telefoon uit mijn zak haal. Zo zag ik bijvoorbeeld dat een aantal vrouwen die ik ken in de FHM500 staan. De FHM 500 is een soort ranglijst met de mooiste vrouwen van Nederland. Wie de mooiste is, wordt door stemmen bepaald. Behalve dat er een aantal discutabele gezichten tussen staan en deze hele lijst discutabel is, vond ik het vooral verwonderlijk dat de vrouwen in kwestie ook daadwerkelijk hun best doen om hoog in de ranglijst te komen. Ik begrijp dat het handig kan zijn om bepaalde klusjes te krijgen, maar devalueer jezelf niet tot enkel een mooi gezicht.

Ook het Amsterdamse platform Mrs. Mokum deed een duid in het zakje. ‘Top 6 pretty Instagram faces’. Inderdaad zes prachtige dames, maar wie zijn ze, wat doen ze en hoe denken ze? Mevrouw Mokum ziet een selfie als een vorm van ‘’trots en zelfvertrouwen’’. Ik zie het als zoeken naar bevestiging voor iets waar je helemaal niets aan hebt gedaan. Je mag blij zijn met je looks, maar de enigen die trots mogen zijn op jouw looks zijn je ouders. Hang je eigenwaarde niet aan hoe je eruitziet, want schoonheid is vergankelijk. Als ik lijk op George Clooney, lijken jullie op Steve Buscemi. Gelukkig heeft Steve Buscemi nog talent om trots op te zijn.

Ik ben overigens niet uit op een functie bij de VIVA. Naast dat ik vrouwen aanbid, zie ik vrouwen in bepaalde situaties ook zeker als lustobject. Maar vrouwen, jullie zijn meer dan alleen een mooi gezicht, dikke tieten of een goeie reet. Dus geef je ouders een high-five, ontplooi je talenten en laat zien waarom ik jullie al zo lang aanbid.

Geschreven door Mikel van den Boogaard

 

 

Beeld: C-Heads Magazine

schoonheid is een bitch

schoonheid is een bitch

'ik consumeer, dus ik ben'

'ik consumeer, dus ik ben'