viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

ik kan heus wel dingen

ik kan heus wel dingen

sad-1.jpg

Ik heb nooit die drang gehad. Die brandende passie waar kunstenaars en muzikanten het altijd over hebben. Dat onbehagelijke, incomplete gevoel dat ze hebben als ze niet doen waarvoor ze geboren zijn. Ik kan boeken volschrijven over dat gevoel zonder het zelf te ervaren. Je ziet het aan hun ogen, aan hoe ze met hun handen frummelen als ze geen gitaar vasthebben, of hoe ze op hun droge lippen bijten wanneer ze een leeg vel papier zien. Ik heb geen gevoel van moeten, geen brandend gevoel voor iets waardoor je wéét dat je daarvoor leeft, daarvoor ademt, daarvoor bent. De enige manier hoe ik het herken is in relatie tot de zoektocht. Ik krijg kriebels in mijn buik als ik me inbeeld hoe het is om zo’n duidelijk doel te hebben. Maar dat doel is tot op heden onvindbaar. Datgeen waar je bloed sneller van gaat stromen, je hart ongecontroleerd van gaat kloppen en de tintelingen in je handen, omdat het moeten en willen een zijn is geworden.

Ik kan heus wel dingen. Ik kan van alles. Van alles een beetje. Maar iets kunnen is toch anders dan dat het je bestaan definieert. Ik kan tekenen, ik kan schilderen, ik weet hoe je iets vormgeeft in klei, maar ik bén geen beeldend kunstenaar. Ik weet hoe je composities maakt, foto’s schiet en ze bewerkt, maar ik bén geen fotograaf. Ik kan schrijven, rijmen, verhalen vertellen, maar ik bén geen schrijver. En ik heb te weinig boosheid en principes om een activiste te zijn. Ik ben mijn crisis.

Door Lola (pseudoniem) Gastschrijver

beeld: bohemian-cunt.tumblr

mijn omgeving als schouwspel

mijn omgeving als schouwspel

een fles rood met berlijnse designer susi hinz

een fles rood met berlijnse designer susi hinz