viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

het heroverwegen van pietluttige standpunten

het heroverwegen van pietluttige standpunten

luttig.jpg

Ik vond mezelf altijd heel erg standvastig en kan tot op het moment dat het echt niet meer cool is pietluttige standpunten verdedigen. Een kleine greep uit mijn verzameling bevochte levensregels: 'ik vind honden liever dan katten, wil later geen kinderen, ben van mening dat we geen geld meer moeten stoppen in het leger, ben all-in voor vrije geloofsuitingen maar tegen geloof als instituut én de allerbelangrijkste en de regels der regels: sneakers zijn sportschoenen.' Ik heb me al eerder uitgelaten over mijn voorliefde voor de meest onpraktische en het liefst glimmende schoenen. Heeft het veel en rare bandjes? Mooi. Is het metallic en puntig? Nog mooier. Maakt het lopen enigszins een beproeving? Hell yeah! In deze redenatie heeft de comfortabele sneaker natuurlijk niks te zoeken. Maar met voeten vol blarenlittekens en meer verzwikte enkels dan gezond is – het is wellicht handig te vermelden dat mijn loopje nog het meest lijkt op een pasgeboren giraffe die over een evenwichtsbalk probeert te lopen – begon ik een stille zoektocht naar mijn antichrist onder de schoenen.

Al met al kwam ik na een middag thuis met een paar schoenen die de purist in mij wel móést verafschuwen. Witte sneakers. Van Lacoste. Na mijn vooroordelen op zij te hebben gezet (er bestaat op dit moment geen saaiere schoenenkeus dan witte sneakers en Lacoste is alleen voor mensen op de tennisclub die eigenlijk niet kunnen tennissen), probeerde ik mijn schoenen met een open blik te omarmen.

En ik moet zeggen dat mijn witte sneakers stiekem heel goed bevallen. Een tochtje naar de supermarkt gaat een stuk sneller en ik kan mijzelf met een paar schoenen en mom jeans transformeren in een ware jaren negentig gabbert. Uiteindelijk leert mijn witte schoenen-ervaring ons een belangrijk moraal: sta open voor views buiten je comfortzone, laat je stereotyperingen los en ga in gesprek met elkaar en creëer een dialoog. Misschien kunnen we dan eindelijk oplossen of honden schattiger zijn dan katten. Of echt belangrijke problemen.

Willemijn Schmidt

 

Beeld: Candagarslani

angst om te falen

angst om te falen

de illusie van een virtuele vriendschap

de illusie van een virtuele vriendschap