viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de creatieve blokkade

de creatieve blokkade

crying-room.jpg

Ik zet de Discover Weekly aan van Spotify, een lijst voor ieder met gebrek aan inspiratie. Ik ben inspiratieloos. Inspiratieloos om te schrijven, inspiratieloos om muziek uit te kiezen en inspiratieloos om te bedenken wat ik vanavond wil eten. Er komt niets uit mijn vingers, ze zijn verdoofd. Als we uitvinder Edison mogen geloven bestaat genialiteit slechts voor 2% uit inspiratie, de overige 98% komt voort uit transpiratie - hard werken dus. En dit harde werken schijnt ook effectief te zijn op 'onbewuste' momenten, als in: tijdens een dutje. Ik hoor je denken, maar het blijkt heus waar. Het grootste bewijs is Einstein; zijn befaamde uitvinding kwam in zijn slaap tot stand.

Ik concludeer dat ook ik meer inspiratie heb als ik slaap. Laatst schrok ik wakker omdat ik zo'n goed idee had bedacht in mijn droom. Toen ik het wilde opschrijven was ik dit inzicht jammer genoeg alweer kwijt. Klein nadeel aan brainstormen met gesloten ogen.

Een handleiding voor 'hulp bij inspiratie' leert me dat ideeën het eenvoudigst te verkrijgen zijn met behulp van zes briljante B's. Die luiden: bed, bad, bos, bus, beweging en beditatie. Die laatst 'B' klinkt interessant en uiterst vaag, maar betekent: een vorm van meditatie op de rand van je bed. Die ga ik zeker morgenochtend uitproberen.

Ik kijk op van de muziek die door mijn boxen klinkt. Spotify laat een nummer van Moodymann klinken. Precies wat ik nodig had. Ik leg mijn trillende virtuele pen neer en voel de creatieve blokkade wegebben. Ook handig wanneer je creatieve brein ver te zoeken is: 10 Mindfull-Minutes.

 

Geschreven door Gabriela Petralia

 

Beeld: watts.on

deadlines. deadlines. deadlines.

deadlines. deadlines. deadlines.

een middelvinger naar 'the male gaze'

een middelvinger naar 'the male gaze'