viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

deadlines. deadlines. deadlines.

deadlines. deadlines. deadlines.

deadines.jpg

Oké, komma. Punt. 'Hoe verwijs je ook alweer middels een verkorte noot naar een artikel met twee auteurs in een bundel met drie auteurs en twee plekken van uitgaven?!' Het is bijna twaalf uur, mijn lenzen branden in mijn ogen, de universiteitsbibliotheek gaat zo dicht en ik kom erachter dat ik na vier jaar studeren nog steeds niet weet hoe ik voetnoten moet verwijzen en ga nu hoogstwaarschijnlijk plagiaat plegen. Help, ik schrijf mijn scriptie. Al sinds ik met mijn studie Geschiedenis begon, hoorde ik horrorverhalen over het schrijven van de bachelorscriptie. Binnen mijn studie betekent dat namelijk: in 20 weken, 15.000 woorden tikken op basis van stoffig archiefmateriaal en literatuur die bijna nooit in de catalogus te vinden is. Alhoewel mijn studie bestaat uit het schrijven van lange papers en het doen van historisch onderzoek - of iets wat erop moet lijken - begint anderhalve week voor de deadline de blinde paniek toe te slaan. En dus besluit ik er een stuk over te schrijven in plaats van de daadwerkelijke conclusie van mijn thesis te schrijven. Ik ben namelijk zo vaak van hoofdvraag veranderd dat ik bijna niet meer weet wat ik nu eigenlijk onderzoek.

Inmiddels werk ik al twee dagen aan dit artikel en heb ik de deadline gemist. Met een semi-teleurgesteld hart lees ik het stuk over de creatieve blokkade van collega Gabriela. Ik had de hoop dat een sprankje pure genialiteit zowel mijn scriptie als dit artikel zou gaan redden. Maar het wordt dus hard werken. Bij deze sluit ik Facebook en de vlogs van Arjen Lubach af en ga ik aan de slag. Ik laat het jullie weten als het gelukt is.

Geschreven door Willemijn Schmidt

Beeld: unknown

de kleur van je hart

de kleur van je hart

de creatieve blokkade

de creatieve blokkade