viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

het gevaar van het serie-syndroom

het gevaar van het serie-syndroom

seriesyndroom-1.jpg

Ken je dat? Dat gevoel dat je in een bepaalde serie lijkt te leven na een ongezonde overdosis van een heel seizoen in één avond? Na een avond Game of Thrones betekent het misschien dat je zin hebt om als Khaleesi schaars gekleed paard te gaan rijden. Dat beeld valt echter gelukkig snel van je af bij het zien van de ietwat saaiere, maar gelukkig wel 'n stuk vuur- en speerlozere Hollandse buitenwereld. Na een avond Law and Order SVU – die Amerikaanse politieserie die direct na de film op TV begint en ik overigens op de voet volg – voel je je misschien vijf minuten wat onveiliger op straat. Toch heb je al gauw door dat niet achter elke straathoek een man staat die je zal aanranden. Het echte gevaar van dit serie-syndroom komt voort uit de onverwachte Big Apple en heet Sex and the City. Wanneer je zelf al wat problemen in je relatie ondervindt is het niet per se een verstandig moment om die van Carrie Bradshaw erbij te krijgen. In mei liepen mijn liefdesperikelen zo'n beetje synchroon aan die van Carrie. Met het volledige verhaal zal ik jullie niet lastig vallen. Voornamelijk omdat dit dan geen column, maar een kleine novelle zou worden. Kort gezegd was ik met vlagen verdrietig en met vlagen boos om een heleboel. Nou ben ik zelf een van de meest relativerende mensen die je zult tegen komen. Ik ben ontzettend rationeel en als ik eenmaal ben uitgeraasd vaak de redelijkheid zelve. Midden in een seizoen Carrie veranderde die Hollandse nuchterheid daarentegen soms plots in Amerikaanse aanstellerigheid.

De vergelijking tussen Carrie en mij gaat dan gelukkig ook niet voor 100% op. Carrie drinkt Cosmopolitans en eet chique amuses. Ik haal wat speciaalbiertjes en een zak chips bij de Albert Heijn. Carrie heeft een gang vol peperdure schoenen. Mijn enige paar dure schoenen kostte nog geen honderd euro en kreeg ik van mijn ouders. Verschil moet er wezen. Carrie en haar vriendinnen mogen hun leven money wise dan misschien wat beter op orde hebben, ik maak naar mijn mening heel wat evenwichtigere levens- en vooral ook liefdeskeuzes. Met mijn relatie gaat het inmiddels weer een stuk beter en ook zelf kom ik er best weer bovenop. Toen ik het even nodig had, stond er meteen een leger aan vriendinnen klaar om me af te leiden, ijs te voeren en (ja toch ook) Sex and the City met me te kijken. Voor dat inzicht moet ik de serie toch wel een punt geven. Het belang van goede vriendschappen is immens.

Desondanks blijft mijn advies: negeer de goedbedoelde adviezen van Carrie, Miranda, Charlotte en zelfs die van Samantha Jones (en ook die uit de meeste romcoms wat mij betreft trouwens) en doe lekker wat je zelf denkt dat goed is. Vergeef wie je wil, zoen wie je wil en word boos op wie je wil. En weet je het even echt niet meer? Vraag vooral je eigen lieve vriendinnen om advies. Als je jezelf maar niet uit het oog verliest.

 

Geschreven door Kelly van den Bosch

 

Beeld: Tulip Prihantari & Stéphanie Rogoz - THE VIEW CONCEPTS

ik ben geen praatpaal

ik ben geen praatpaal

de consument met een gedragsprobleem

de consument met een gedragsprobleem