viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

waarom pokémon go mijn literaire vorming verstoort

waarom pokémon go mijn literaire vorming verstoort

bysteph.jpg

De laatste keer dat jullie iets van mij hebben gehoord is inmiddels een maand en een draak van een scriptie geleden. Tijdens het schrijven hield het moment dat dit meesterwerk ingeleverd, beoordeeld en in de krochten van mijn laptop verdwenen zou zijn, mij op de been. Uren van netflixen, lunchen en rondjes lopen om zoveel mogelijk Pokémon te vangen lagen voor mij. Hiernaast zou ik de enorme stapel nog niet gelezen boeken naast mijn bed eindelijk eens vloeren en mijn Goodreads-doel dit jaar met gemak halen. Maar laat er nou van dit laatste niet zoveel terecht gekomen zijn. Dit grote voornemen schuif ik elke dag en met elke – inmiddels minstens tien bekeken –Downton Abbey-aflevering voor me uit. Joh, tijd zat. Doe ik wel als ik op vakantie ben, ik moet nu de gym hier op de hoek terugwinnen. De enige plek waar mijn voornemen weer even de eerste rang krijgt, is ironisch genoeg in elke boekhandel waar ik maar binnenstap. Met inmiddels nog drie boeken in mijn hand sta ik wijfelend te kijken naar een kast vol Russische literatuurklassiekers die ik van mezelf écht nog een keer moet lezen.

Aan mezelf verantwoordend dat boeken kopen zowat de meest verantwoordelijkste manier is om je geld uit te geven, dump ik bij thuiskomst de aanwinsten voor de niet gelezen-stapel op de bank. Ik loop naar beneden en vertel vol trots aan mijn huisgenoten dat ze me vandaag niet meer zullen zien omdat ik een date heb met mijn waterkoker en Vladimir Nabokov. Maar dan trilt mijn mobiel. Er is een Onyx om de hoek! Met een powerbank in mijn broekzak laat ik mijn nieuwe Russische vriend achter, gotta catch ‘m all!

Geschreven door Willemijn Schmidt

 

Beeld: Stéphanie Rogoz - THE VIEW CONCEPTS

gezond ijdel zijn is geen zonde

gezond ijdel zijn is geen zonde

graduation show 2016 gerrit rietveld academie

graduation show 2016 gerrit rietveld academie