viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

de vrouwen van illustratrice sam janssen

de vrouwen van illustratrice sam janssen

sj.jpg

Sensueel, sexy en licht feministisch: de eerste associaties die onze geest binnendruppelen bij het zien van onderstaande illustraties. We vroegen één van onze meest favoriete opkomende kunstenaars - Sam Janssen (23) - naar haar drijfveer, haar ideeën en of ze haar visie voor ons met eigen hand om wilde zetten in een visual essayonze nieuwe rubriek. Sam trapt af. En hoe.

 

theview_1

theview_2theview_3theview_4theview_5

 

'De reden waarom ik voornamelijk vrouwen teken is, omdat ik het interessant vind om het perspectief met betrekking tot hoe er naar vrouwen gekeken wordt te veranderen, daarbij het randje op te zoeken en uit te dagen. En daar dan steeds een stapje verder in te gaan.

Ik heb altijd getekend. Ik ben een dagdromer. Mijn hoofd zit vol ideeën en ik ben heel visueel ingesteld. Die ideeën zet ik dan op papier door ze te tekenen. Ik haal mijn inspiratie uit ander beeld, bijvoorbeeld editorials of wat ik tegen kom op social media. Maar ook uit eigen ervaringen, emoties, gedachtes of interessante mensen die ik ontmoet. Ik heb altijd met pen en papier gewerkt, maar door mijn opleiding ben ik vooral de grafische kant opgegaan. Nu probeer ik die twee kanten met elkaar te combineren.

Mijn illustraties hebben wel een zekere feministische insteek, maar ik zie mezelf niet als het stereotype feminist. Ik vind het vooral belangrijk om als vrouw te staan voor je eigen idealen en wat jij belangrijk vindt. En daarbij de kans te krijgen dit als vrouw te kunnen doen. Daarnaast vind ik mannen maar autonome wezens, terwijl vrouwen willen verbinden en verzorgen.'

ishmj.tumblr.com

I: @shmjanssen

Illustraties exclusief voor THE VIEW CONCEPTS

'geen service'

'geen service'

de schuld van de generatiekloof

de schuld van de generatiekloof