viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

'geen service'

'geen service'

marte.jpg

Ik heb mijn telefoon één keer opgeladen in negen dagen. Niet omdat ik de meest hippe telefoon heb, maar omdat ik op vakantie ging naar Spanje. Want daar, daar bestaat gewoon nog gebied zonder telefoonsignaal. Kilometers uitgestrekt gebied, zonder iémand tegen te komen. Hooguit een steenbok, of een kudde geiten. Mijn eigen stad, Amsterdam, voelde als het velletje popcorn dat nog dagen tussen je tanden blijft steken. Het voelde als de foute top 40 muziek in een heerlijk Italiaans restaurant. Ik wilde ervan af. Ik wilde weer één worden met het geknisper van de torren, bamboetakken en de wind door mijn haar.

We kwamen aan in het donker, en zoals verlaten berggebieden in Spanje dat kunnen, boden alleen de sterren mij wat licht om de contouren van mijn tijdelijke leefomgeving in me op te nemen. De volgende dag stormde ik bij het eerste zonlicht - dat door mijn raam en klamboe op mijn gezicht scheen - naar buiten, en werd overvallen door alle kleuren, geuren en geluiden waarmee ik mij de komende negen dagen zou verenigen.

Het dorpje, waar de straatnamen waren verdwenen en de plaatsnaam zelfs op de kaart niet meer te herleiden was, bevatte twee inwoners: José en Antonio, exclusief bijna uitgestorven moeder en wij, de tijdelijke inwoners. Urbanisatie en extreme droogte zorgden ervoor dat het dorpje volledig uitstierf en het inwonertal liet inkrimpen van 200 tot 2. De flora en fauna in het dorpje daarentegen, bleven wél trouw aan hun plek. De zwaluwen in het daglicht en de uilen in het maanlicht, vertelden elkaar de mooiste verhalen. De vijgenbomen dansten op het ritme van de wind en de aloë vera’s steken krachtig uit de aarde.

Geen telefoonbereik. Geen regen. Geen mensen. Drie gebreken die me als muziek in de oren klonken. Wandelroutes langs leegstaande huisjes die niemand ooit zou kraken. Een dood zwijnen hoofd dat nooit iemand zou vinden (mits ik er niet bijna op was gaan zitten in de veronderstelling dat het een steen was) en vijgenbomen, met een oogst waarvan nooit iemand zou proeven.

Maar ik wist, en weet nu ik de stad weer binnendruppel - door de massa aan mensen, met mijn telefoon aan mijn oor en de regen die langs mijn gezicht naar beneden stroomt, dat mijn oren zich zullen sluiten voor de foute muziek en het velletje dat irriteerde tussen mijn tanden, weer zal losweken.

Amsterdam.

Geschreven door Flora de Vries

Beeld: Marte Mei van Haaster By Mark Borthwick For Hermes Spring-Summer 2016

naakt is niet naakt

naakt is niet naakt

de vrouwen van illustratrice sam janssen

de vrouwen van illustratrice sam janssen