viewmodel.jpg

wie zijn we

VW mag is gecreëerd door
The View Concepts:
de broedplaats voor nieuwe perspectieven op dagelijkse dingen.
Online, offline en live.

een bleu gevoel

een bleu gevoel

bleu.jpg

Het was dan geen Blue Monday, maar het kwik hoefde nog maar ietwat te dalen en de quarter-life crisis zou me grijpen. Het was zo’n dag. Een dinsdag. Ik had een dag vakantie genomen, omdat dingen als zomervakanties niet meer bestaan (het ZZP-leven!). En daarbij, is er een definitie voor vakantie, zoals ‘vanaf 3 of meer dagen vrij’? Ik dacht van niet, dus ik noemde mijn dag vrij een vakantie - iets wat trouwens überhaupt al een goede methode is om het tussen je oren wat aangenamer te maken. Vanaf het moment dat ik niet opstond en mijn to-do lijst niet durfde te bekijken, gaf ik me over aan het grimmige gevoel en het feit dat de zon niet opging deze dag. Voor ik het wist was het 18:00 uur en had ik mijn bed enkel verlaten voor de wc of een rijstwafel met kaas. Netflix was mijn beste vriend en ik lag al bijna 24 uur lang, met knuffels, in bed. Een paniekerig gevoel overkwam me – aangezien ik als controlefreak een soortgelijk bleu gevoel niet kan accepteren wanneer er geen duidelijk verklaarbare aanleiding is. Ik had twee opties: óf heel hard huilen en die 24 uur in bed volmaken, óf mezelf bij de lurven grijpen en me naar de sportschool werpen. Ik deed beiden, uit voorzorg dat ik niet in huilen zou uitbarsten op de crosstrainer.

Snikkend trok ik mijn sportbroek aan, pakte ik mijn bidon en veegde mijn tranen weg met mijn handdoek. ‘En nu is het afgelopen!’ hoorde ik mezelf hardop denken - zoals je moeder dat ook deed. De frisse wind deed wonderen. Op de terugweg haalde ik fruit, stroomde het bloed weer energierijk door mijn aderen en voelde ik me één met moeder aarde. Ik voelde me volwassen. Het was waar, hetgeen een goede vriendin me een paar dagen daarvoor vertelde maar tot dusver nog niet in een context geplaatst kon worden: volwassen worden betekent jezelf leren troosten.

- THE VIEW CONCEPTS

Geschreven door Flora de Vries

Beeld: lamignonette

de literatuur-kuur no.1: eduardo galeano

de literatuur-kuur no.1: eduardo galeano

naakt is niet naakt

naakt is niet naakt